Ássunk a Microsoft Defender mélyére

​Letölthetővé vált az ingyenesen használtató ConfigureDefender szoftver legújabb kiadása, amellyel a Microsoft Defender működése szabható testre.
 

A Windows-ban található Microsoft Defender védelemnek látszólag nincs különösebben sok beállítási lehetősége, de valójában azért viszonylag sokféle módon szabályozható a működése. Noha a Microsoft a felhasználói felületre sok konfigurációs paramétert nem vezetett ki, azért PowerShell parancsok segítségével el lehet mélyedni a beállításokban. Az aktuális paraméterek a Get-MpPreference parancs segítségével tekinthetők meg, míg a konfigurálás (rendszergazdai jogok birtokában) a Set-MpPreference parancs révén végezhető el. 


Annak érdekében, hogy ne kelljen parancssoros módon testre szabni a Microsoft Defendert, letölthető egy olyan ingyenesen használható program, amely grafikus felületen keresztül teszi elérhetővé a részletesebb beállításokat. A ConfigureDefender nevű szoftver lehetőség ad a PowerShellből is elérhető opciók kapcsolgatására, megadására, de három előre definiált védelmi szintnek megfelelő sablont is tartalmaz. Ennek kapcsán azonban a fejlesztő felhívta a figyelmet arra, hogy minél erősebb védelmet állítunk be, annál nagyobb a hamis riasztások valószínűsége. 


A ConfigureDefenderből egyetlen paraméter nem állítható, mégpedig a valós idejű védelem kikapcsolása. Ennek pedig az az oka, hogy ha a fejlesztő ezt is beépítette volna a szoftverébe, akkor azt blokkolta volna a Defender. 

A ConfigureDefender használata előtt célszerű alaposan meggyőződni az egyes beállítási lehetőségek pontos funkciójáról és működéséről, vagyis óvatosan kell bánni a Defender állítgatásával! Az egyes beállítási lehetőségekről a Microsoft weboldalán is lehet tájékozódni.
 
 1. 3

  A Sambához egy biztonsági frissítés vált elérhetővé.

 2. 4

  A Cisco több biztonsági javítást adott ki az NX-OS-hez.

 3. 4

  Az IBM AIX-hez három patch vált elérhetővé.

 4. 3

  A VMware Workstation és a Fusion egy biztonsági frissítést kapott.

 5. 4

  A Google újabb fontos hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

 6. 4

  A Zyxel fontos biztonsági frissítéseket tett elérhetővé egyes hálózati és hálózatbiztonsági eszközeihez.

 7. 3

  A Rails fejlesztői három biztonsági hibáról adtak tájékoztatást.

 8. 3

  A IBM InfoSphere Information Server egy biztonsági hibajavítással bővült.

 9. 4

  A Microsoft 11 biztonsági rést foltozott be az Edge webböngészőn.

 10. 3

  A Node.js kapcsán tíz biztonsági hibajavítás vált letölthetővé.

Partnerhírek
Amikor a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást, és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált.

Romantika helyett átverés Valentin-napon?

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés.

hirdetés
Közösség