Ássunk a Microsoft Defender mélyére

​Letölthetővé vált az ingyenesen használtató ConfigureDefender szoftver legújabb kiadása, amellyel a Microsoft Defender működése szabható testre.
 

A Windows-ban található Microsoft Defender védelemnek látszólag nincs különösebben sok beállítási lehetősége, de valójában azért viszonylag sokféle módon szabályozható a működése. Noha a Microsoft a felhasználói felületre sok konfigurációs paramétert nem vezetett ki, azért PowerShell parancsok segítségével el lehet mélyedni a beállításokban. Az aktuális paraméterek a Get-MpPreference parancs segítségével tekinthetők meg, míg a konfigurálás (rendszergazdai jogok birtokában) a Set-MpPreference parancs révén végezhető el. 


Annak érdekében, hogy ne kelljen parancssoros módon testre szabni a Microsoft Defendert, letölthető egy olyan ingyenesen használható program, amely grafikus felületen keresztül teszi elérhetővé a részletesebb beállításokat. A ConfigureDefender nevű szoftver lehetőség ad a PowerShellből is elérhető opciók kapcsolgatására, megadására, de három előre definiált védelmi szintnek megfelelő sablont is tartalmaz. Ennek kapcsán azonban a fejlesztő felhívta a figyelmet arra, hogy minél erősebb védelmet állítunk be, annál nagyobb a hamis riasztások valószínűsége. 


A ConfigureDefenderből egyetlen paraméter nem állítható, mégpedig a valós idejű védelem kikapcsolása. Ennek pedig az az oka, hogy ha a fejlesztő ezt is beépítette volna a szoftverébe, akkor azt blokkolta volna a Defender. 

A ConfigureDefender használata előtt célszerű alaposan meggyőződni az egyes beállítási lehetőségek pontos funkciójáról és működéséről, vagyis óvatosan kell bánni a Defender állítgatásával! Az egyes beállítási lehetőségekről a Microsoft weboldalán is lehet tájékozódni.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség