Aggódnak a döntéshozók az IT-biztonság miatt

​Az informatikai döntéshozók 82 százaléka tart attól, hogy a jelenlegi adatvédelmi megoldásaik nem fognak megfelelni a jövő kihívásainak.
 

A Dell Technologies nemzetközi szinten ezer informatikai döntéshozó bevonásával készítette el Global Data Protection Index felmérését. Az eredmények alapján a szervezeteknek kihívást jelent az adatok folyamatosan növekvő mennyisége és az adatvédelmi feladatok egyre összetettebb természete.
 
A tanulmányból kiderül, hogy a cégek, intézmények több mint 10-szer annyi adatot kezelnek, mint öt évvel ezelőtt. A válaszadók 82 százaléka tart attól, hogy a jelenlegi adatvédelmi megoldásaik nem felelnek meg a jövő üzleti kihívásainak. Ezek az aggodalmak nem alaptalanok, ugyanis a megkérdezettek több mint 30 százaléka számolt be az elmúlt évben tapasztalt adatvesztésről, valamint a válaszadók közel fele szembesült nem tervezett rendszerleállással.
 
A megkérdezettek 62 százaléka tart attól, hogy a meglévő adatvédelmi intézkedéseik nem biztosítanak elegendő védelmet a kártevők és a zsarolóvírusok jelentette fenyegetéssel szemben. 74 százalékuk pedig egyetért azzal, hogy az otthoni munkavégzés terjedése miatt fokozottabb mértékben fennáll a kibertámadások miatti adatvesztés veszélye.
 
A válaszadók több mint kétharmada nem biztos abban, hogy egy súlyosabb kibertámadás vagy adatvesztés esetén minden üzleti szempontból kritikus fontosságú adatuk helyreállítható lenne.
 
A megkérdezettek 63 százaléka úgy véli, hogy a feltörekvő technológiák - például a felhőalapú alkalmazások, a Kubernetes-tárolók, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás - adatvédelmi kockázattal járnak.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal fejlesztői öt biztonsági réstől számoltak be.

  2. 4

    A Microsoft elérhetővé tette a Windows szeptemberi hibajavításait.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Milliárdnyi kibertámadás fenyegeti a rendszereket

Az ESET legújabb zsarolóvírus riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be.

​Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája.

hirdetés
Közösség