Adatbázisokat is benyel a Bitpaymer zsarolóvírus

A Bitpaymer zsaroló program nem kizárólag fájlok tönkretételére törekszik, hanem komplett adatbázisokat is képes térdre kényszeríteni.
 
hirdetés

A Bitpaymer a funkcionalitását tekintve alapvetően nagyon hasonlít azokra a zsaroló programokra, amelyek fájlokat titkosítanak, majd a helyreállításhoz szükséges információkért cserébe váltságdíjat követelnek. Ez a szerzemény is képes jelentős pusztításra, leginkább csak a Windows rendszerkönyvtárait hagyja érintetlenül annak érdekében, hogy az operációs rendszer minimális szinten működőképes maradhasson, és legyen esélye fizetni a felhasználónak.
 
A kártékony program fontos jellemzője, hogy le tudja állítani az SQL Serverhez tartozó szolgáltatásokat. Ezt követően pedig elkezdi az érintett rendszeren esetlegesen meglévő, SQL Server alapú adatbázisok tönkretételét. Ezzel különösen vállalati környezetben tud komoly fennakadásokat okozni.
 
A Bitpaymer az árnyékmásolatokat is törli, hogy ezzel is megnehezítse a helyreállítást. Majd a zsaroló üzenetében közli, hogy 48 óra áll rendelkezésre a váltságdíj kifizetésére, ezt követően a csalók törlik a dekódoló kulcsokat. Emellett vállalják, hogy két fájlt ingyenesen dekódolnak, hogy megmutassák, valóban képesek a helyreállítást elvégezni. Ennek ellenére a követelések teljesítése ezúttal sem javasolt.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1