A TikTok felhasználók aggódnak leginkább a biztonság miatt?

​A TikTok felhasználói érdeklődnek a leggyakrabban a magas biztonsági szintet garantáló beállítások iránt.
 

A Kaspersky Privacy Checker weboldalán részletes információk találhatók a felhasználói fiókok és a személyes adatok védelme kapcsán. A felhasználók három védelmi szintnek megfelelő tippeket kaphatnak arról, hogy miként állítsák be a profiljaikat, fiókjaikat annak érdekében, hogy az adataik a lehető legnagyobb biztonságban legyenek.
 
A biztonsági cég közösségimédia-szakértői azt elemezték, hogy melyek a legtöbbször megnyitott biztonsági útmutatások a Privacy Checker platformon. Az anonim adatok vizsgálata során arra derült fény, hogy a  TikTok használói érdeklődnek a legjobban a magas szintű biztonsági beállítások iránt. Ugyanakkor nem a TikTok használói voltak az egyetlenek, akik magas szintű beállítási tippeket kerestek. A második helyre a VK orosz közösségi hálózat került, míg a harmadik helyet az Instagram foglalja el.
 
Kiderült az is, hogy az iPhone tulajdonosok a mobil platformok adatvédelme miatt aggódnak jobban. A lekérdezések több mint a felében a legmagasabb biztonsági szintre kerestek rá. Mindeközben az Android-használók leginkább a közepes szintű beállítások iránt érdeklődtek.
 
Az összes kérés elemzését követően az is kiderült, hogy a biztonsági tippeket kereső felhasználók körében az Android a legnépszerűbb platform 67 százalékkal, míg a második a Windows lett 18 százalékkal.
 

"A felhasználók az online szolgáltatások és platformok használata során elkerülhetetlenül hagynak maguk után digitális lábnyomokat. Manapság a felhasználók már nagyobb figyelmet fordítanak az online módon tárolt személyes adataik biztonsági szintjére. A Privacy Checkerhez hasonló platformok segítségével jobban megismerhetik a személyes adatok védelmét szolgáló módszereket"

- fejtette ki Miroslav Koren, a Kaspersky Kelet-Európáért felelős igazgatója.
Vélemények
 
  1. 4

    Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

  2. 4

    Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség