A Linuxról sem feledkezett meg a Kaspersky

Újabb frissítést adott ki a Kaspersky az Endpoint Security for Business megoldásához, amivel az EDR-képességek is gyarapodtak.
 

Napjainkban mind a nagyvállalatoknak, mind a közepes méretű szervezeteknek korszerű eszközökre van szükségük ahhoz, hogy minimális szintre csökkenthessék a komplex és fejlett támadások kockázatát. A Kaspersky információbiztonsági fenyegetettségeket vizsgáló felmérése szerint a közepes méretű vállalkozások, valamint a nagyvállalatok mintegy 40 százaléka nem rendelkezik elegendő információval és ismerettel a szervezetükre potenciális veszélyt jelentő veszélyekről. A nehézséget az okozza, hogy többnyire korlátozottak az erőforrásaik az összetett kockázatok kezeléséhez. A növekvő számú fenyegetés elemzéséhez több alkalmazottra lenne szükségük.
 
"A technológiai és a kiberbiztonsági környezet gyorsan változik, ami azt jelenti, hogy a szervezeteknek ugyanazokkal az erőforrásokkal egyre több kihívással kell megbirkózniuk. Ezért olyan megoldásra van szükségük, amellyel hatékonyan - automatizált észlelési és elhárítási funkciókkal - kezelhetik a növekvő kihívásokat" - fejtette ki Dmitrij Alesin, a Kaspersky alelnöke.
 
Automatizált EDR
 
A Kaspersky végpontvédelmi megoldását mostantól az új EDR Optimum technológia is kiegészíti. Ezzel azonnal láthatóvá válnak a Kaspersky Endpoint Security for Business által észlelt fenyegetéseket. Információkkal szolgál az összes kártékony tevékenység hátteréről: bővített riasztási adatokat biztosít és vizualizálja a támadás terjedésének útvonalát. Az incidensreagáláshoz az EDR Optimum számos műveletet képes támogatni. Például izolálja a malware támadások áldozatául eső végpontokat.
 
Linuxos erősítés
 
A Kaspersky kutatói megállapították, hogy a Linuxot érő támadások 46 százalékkal nőttek 2019-ben az előző évhez képest. Erre a trendre reagálva a fejlesztők megerősítették a Linux operációs rendszer védelmét. A Kaspersky Endpoint Security for Linux mostantól olyan viselkedéselemző funkciót is tartalmaz, amely proaktívan azonosítja a gyanús műveleteket fájlonként és alkalmazásonként. Hálózati és webes fenyegetések ellen védő komponensek biztosítják, hogy a bejövő és a kimenő adatforgalom folyamatosan felügyelet alatt álljon.
Vélemények
 
  1. 4

    Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség