A kártékony WiFi-hálózatokat detektálja a Microsoft újdonsága

​A Microsoft Defender egy újabb védelmi funkcióval bővült mobilbiztonsági fronton.
 

A Microsoft Defender for Endpoint (MDE) védelmi technológia az elmúlt években folyamatosan újabb és újabb funkciókkal gyarapodott, miközben a támogatott platformok száma is gyarapodott. Mára már elmondható, hogy az összes szélesebb körben használt operációs rendszer felkerült a kompatibilitási listára, nyilván eltérő funkcionalitás mellett.
 
A mobilbiztonság területén idén is számos újdonság érkezett, amelyek közül a legjelentősebbet tavasszal tette közzé a Microsoft. Akkor vált általánosan elérhetővé a mobil eszközök sérülékenységmenedzsmentje, mind Android, mind iOS alatt. A napokban pedig ehhez érkeztek újabb védelmi lehetőségek, amik elsősorban hálózatbiztonsági megoldásokat foglalnak magukban.
 
Az új, Mobile Network Protection technológia célja, hogy a mobil eszközök esetében detektálja a kártékony hálózati tevékenységeket, és azokat még azelőtt blokkolja, mielőtt a tényleges károkozások bekövetkezhetnének. Ennek keretében elsősorban a WiFi-hálózatokkal összefüggésben felmerülő kockázatokat csökkenti. Képes detektálni a kockázatos (rogue) hozzáférési pontokat, de akár az olyan - akár etikus hackerek által is használt - eszközöket is, mint amilyen a Hak5 Wi-Fi Pineapple. Mindezek mellett a védett eszközök által használt WiFi hálózatok biztonsági paramétereit, illetve az alkalmazott tanúsítványokat is elemzi.
 
A Mobile Network Protection védelmet a Microsoft alapértelmezés szerint minden olyan eszközön bekapcsolja, amelyek MDE-védelem alatt állnak, de természetesen a funkció a Microsoft Endpoint Manager adminisztrációs felületén konfigurálható.
Vélemények
 
  1. 4

    A cURL több biztonsági hiba miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    Az OpenSSH fejlesztői két biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
​ChatGPT mint fegyver?

Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel.

Folytatják kibertámadásaikat az orosz hackercsoportok

Az Oroszországhoz köthető APT-csoportok folyamatosan indítják kibertámadásaikat Ukrajna ellen törlőprogramok és zsarolóvírusok felhasználásával.

hirdetés
Közösség