A gyerekekre is vigyáz az Edge webböngésző

​A Microsoft Edge webböngésző egy nagyon hasznos újdonsággal fog bővülni, aminek köszönhetően a szülői felügyelet lesz könnyebb.
 

Az Edge böngésző folyamatosan gyarapodik új funkciókkal. A legutóbbi újdonságának elsősorban a szülők örülhetnek majd, akik a jövőben az eddigieknél egyszerűbben teremthetnek biztonságos környezetet a gyermekeik számára az internetes böngészéshez.
 
Az Edge egyik tesztverziója egy érdekes újdonságot tartalmaz. Mégpedig a profilok között megjelenik egy "Kids Mode"-nak nevezett menüpont, amelynek célja, hogy a böngészőben csak gyerekek számára ajánlott tartalmak jelenhessenek meg. A funkciót a Microsoft az 5-8, illetve a 9-12 évesek számára alakította ki. Amikor egy gyermek böngészni szeretne, akkor a szülőnek nincs más dolga, mint ezzel a menüponttal nyitni egy új böngészőablakot, amelyben alapesetben a Bing SafeSearch jelenik meg. Ezt követően pedig csak olyan weboldalak válnak letölthetővé, amik nem károsak a fiatalok számára. A gyermek nem tud visszaváltani a normál böngésző üzemmódra, mivel ahhoz a szülő - jó esetben létező – Windows-os jelszavának megadására van szükség.


Forrás: Microsft
 
A böngészőbe integrált funkció előnye, hogy nem kell semmiféle szülői felügyeleti alkalmazást telepíteni, hanem az azonnal használatba vehető, sőt még a Windows családbiztonsági funkcióinak aktiválására sincs szükség.
 
Arról egyelőre a Microsoft nem nyilatkozott, hogy az újdonság mikortól lesz élesben is használatba vehető.
Vélemények
 
  1. 3

    A NETGEAR egy közepes veszélyességű sérülékenységről számolt be.

  2. 3

    Az IBM QRadar SIEM-hez egy jelentős biztonsági frissítőcsomag vált elérhetővé.

  3. 3

    ​A Lockbit.YEB zsarolóvírus a szerverek és a szerveralkalmazások esetében is komoly pusztításra képes.

 
Partnerhírek
Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A táv- és hibrid munka korszakában egyre égetőbb problémává válik, ha az alkalmazottak nem engedélyezett hardvereket és szoftvereket használnak.

A távozó munkavállalók közel fele magával visz vállalati adatokat

A kilépő vagy elbocsátott munkavállalók közel fele titokban letölt, elment, továbbküld vagy kiszivárogtat munkával kapcsolatos dokumentumokat, mielőtt elhagyja régi munkahelyét.

hirdetés
Közösség