A Google kezébe került a Mandiant

​A Google bejelentette, hogy befejeződött a Mandiant kiberbiztonsági vállalat felvásárlása.
 

A Google idén márciusban adta hírül, hogy felvásárlási ajánlatot tett a Mandiant vállalatra. Nem sokkal később az ajánlatát a menedzsment elfogadta, így szabaddá vált az út a cég bekebelezése felé. Az 5,4 milliárd dolláros üzleti tranzakcióval járó tevékenységek az elmúlt hónapokban gőzerővel folytak, és mostanra fejeződtek be. Ezzel a Google egy értékes kiberbiztonsági cégre tette rá a kezét, amellyel egyebek mellett az incidenskezelési megoldásait tudja megerősíteni. 
 
A 2004-ben alapított Mandiantnak meglehetősen kalandos volt az eddigi története. 2013-ban a FireEye egymilliárd dollárért vásárolta fel, majd 2021-ben elváltak az útjaik, amikor 1,2 milliárd dollárért a Symphony Technology Group tette rá a kezét. Idén pedig érkezett a Google.
 
A Mandiant név továbbra sem tűnik el, ugyanis a brandet a Google ezután is életben tartja majd.
 
A Google-től sem szokatlan, hogy felvásárlásokkal erősíti a kiberbiztonsági portfólióját. Az eddigi egyik legismertebb akvizíciója a VirusTotal felvásárlása volt. Ugyanakkor nem kizárólag a keresőóriás pörög, hiszen az idei első félévben már legalább 230 jelentősebb felvásárlás, illetve egyéb cégösszeolvadás történt a kiberbiztonsági piacon.
Vélemények
 
  1. 4

    A Sophos Firewall egy súlyos sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 4

    A Nessus Network Monitor számos biztonsági frissítést kapott.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A kiberbűnözők kedvelt célpontjai a böngészőkben

A webböngészők a digitális világ kapui. Olyan eszközök, melyekkel naponta órákat töltünk, és egyúttal értékes célpontot jelentenek a támadók számára is.

​Egyre több átverés jelenik meg az online piactereken

Egy közelmúltban készült felmérés résztvevőinek hatoda volt már csalás áldozata az Facebook Marketplace-en, a Facebook pedig nehezen tudja kiszűrni a csalókat.

hirdetés
Közösség