A Dell is a Zero Trust szemléletben hisz

A Dell új kiberbiztonsági szolgáltatásokat mutatott be, amelyekkel a vállalatok értékelhetik a Zero Trust stratégiájukat és a kiberbiztonsági ellenállóságuk állapotát.
 

A Zero Trust egy olyan modell, amely egy komoly szemléletváltást jelent a cégek kiberbiztonsági megközelítésében. Ahelyett, hogy csak határvédelemre összpontosító védelmi megoldásokat alkalmaznának, egy proaktív stratégia révén kizárólag az ismert és a jó szándékú tevékenységeket engedélyezik az IT-infrastruktúrájukban.
 
"Egy többfelhős környezetben a cégek kiberbiztonsági stratégiájának nemcsak az infrastruktúrára, hanem az alkalmazásokra és az adatokra is ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy a Zero Trust stratégia a legjobb út" - mondta John Roese, a Dell Technologies globális technológiai igazgatója.
 
Kiberbiztonsági szolgáltatások a Zero Trust mentén
 
Annak érdekében, hogy a cégek könnyebben igazodhassanak a Zero Trust alapelveihez, és növelhessék a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságukat, a Dell a Cybersecurity Advisory Services szolgáltatásokat indította el. Ezekkel a szervezetek megtalálhatják és kezelhetik a biztonsági vakfoltokat, valamint meghatározhatják, hogy milyen védelmi technológiákat érdemes alkalmazniuk. Továbbá a segítségükkel a cégek megtudhatják, hogyan végezzék a rendszer irányítását és a folyamatos felügyeletet úgy, hogy hosszú távon is ellenállók legyenek a kibertámadásokkal szemben.
 
A támadási felületek minimalizálásában a Vulnerability Management szolgáltatás nyújt segítséget. Ennek keretében a Dell szakértői rendszeresen megvizsgálják az ügyfelek környezeteit biztonsági rések után kutatva, részletes képet adnak a kitettségi állapotról, és segítenek a védelmi intézkedések meghozatalában, priorizálásában.
 
Végpontbiztonsági újdonságok
 
Az ellátási láncot érő támadások egyre terjednek. Az ezekkel összefüggésben felmerülő kockázatok csökkentése érdekében a szervezetek mostantól kérhetik, hogy kiszállítás előtt a Dell tiltsa le a számítógépek portjait, és segítsen kiküszöbölni a BIOS-beállítások illetéktelen módosítását. A Microsoft Endpoint Managerbe (MEM) és a Splunk konzolokba integrált új telemetriával láthatóvá válnak a BIOS-beállítások esetleges manipulációi.
 
A Dell emellett bővíti az egyszer zárható csomagolások elérhetőségét  egyes régiókban a szállítás közbeni fokozottabb fizikai védelem érdekében.
Vélemények
 
  1. 3

    A Drupal egyik modulja kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

  2. 3

    Az Apache Struts egy biztonsági hiba miatt kapott frissítést.

  3. 3

    A LockBit.YJ zsarolóvírus legújabb variánsa sem kíméli a fájlokat.

Partnerhírek
Minden, amit tudniuk kell, mielőtt használni kezdjük a ChatGPT-t.

Mielőtt megpróbáljuk kihasználni az innovatív AI eszközök előnyeit, meg kell tanulnunk biztonságosan, adataink veszélyeztetése nélkül igénybe venni azokat.

Elég okosak vagyunk egy okosotthonhoz?

Íme az ESET szakértőinek tanácsai arról, hogy hogyan használjuk otthonunkban az okoseszközöket.

hirdetés
Közösség