A Dell is a Zero Trust szemléletben hisz

A Dell új kiberbiztonsági szolgáltatásokat mutatott be, amelyekkel a vállalatok értékelhetik a Zero Trust stratégiájukat és a kiberbiztonsági ellenállóságuk állapotát.
 

A Zero Trust egy olyan modell, amely egy komoly szemléletváltást jelent a cégek kiberbiztonsági megközelítésében. Ahelyett, hogy csak határvédelemre összpontosító védelmi megoldásokat alkalmaznának, egy proaktív stratégia révén kizárólag az ismert és a jó szándékú tevékenységeket engedélyezik az IT-infrastruktúrájukban.
 
"Egy többfelhős környezetben a cégek kiberbiztonsági stratégiájának nemcsak az infrastruktúrára, hanem az alkalmazásokra és az adatokra is ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy a Zero Trust stratégia a legjobb út" - mondta John Roese, a Dell Technologies globális technológiai igazgatója.
 
Kiberbiztonsági szolgáltatások a Zero Trust mentén
 
Annak érdekében, hogy a cégek könnyebben igazodhassanak a Zero Trust alapelveihez, és növelhessék a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságukat, a Dell a Cybersecurity Advisory Services szolgáltatásokat indította el. Ezekkel a szervezetek megtalálhatják és kezelhetik a biztonsági vakfoltokat, valamint meghatározhatják, hogy milyen védelmi technológiákat érdemes alkalmazniuk. Továbbá a segítségükkel a cégek megtudhatják, hogyan végezzék a rendszer irányítását és a folyamatos felügyeletet úgy, hogy hosszú távon is ellenállók legyenek a kibertámadásokkal szemben.
 
A támadási felületek minimalizálásában a Vulnerability Management szolgáltatás nyújt segítséget. Ennek keretében a Dell szakértői rendszeresen megvizsgálják az ügyfelek környezeteit biztonsági rések után kutatva, részletes képet adnak a kitettségi állapotról, és segítenek a védelmi intézkedések meghozatalában, priorizálásában.
 
Végpontbiztonsági újdonságok
 
Az ellátási láncot érő támadások egyre terjednek. Az ezekkel összefüggésben felmerülő kockázatok csökkentése érdekében a szervezetek mostantól kérhetik, hogy kiszállítás előtt a Dell tiltsa le a számítógépek portjait, és segítsen kiküszöbölni a BIOS-beállítások illetéktelen módosítását. A Microsoft Endpoint Managerbe (MEM) és a Splunk konzolokba integrált új telemetriával láthatóvá válnak a BIOS-beállítások esetleges manipulációi.
 
A Dell emellett bővíti az egyszer zárható csomagolások elérhetőségét  egyes régiókban a szállítás közbeni fokozottabb fizikai védelem érdekében.
Vélemények
 
  1. 4

    Az Exim kapcsán egy közepes veszélyességű hibára derült fény.

  2. 3

    A TP-Link TL-WR940N típusú routerekben két biztonsági hiba javítására nyílt lehetőség.

  3. 1

    ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokban.

 
Partnerhírek
A foci-vb veszélyei a kibertérben

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek: hamis jegyek, lottóátverések és más veszélyek is leselkednek a kibertérben a szurkolókra.

​Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

Az iskolákból kerül ki a jövő generációja, akik többségében digitálisan kevésbé képzettek, tapasztaltak, ezért könnyebb célpontok.

hirdetés
Közösség