520 biztonsági rést foltozott be az Oracle

Az Oracle 520 biztonsági rést foltozott be a különféle szoftverein. A sebezhetőségek között szép számban akadnak kritikus veszélyességűek is.
 

Az Oracle ebben a negyedévben sem aprózta el a frissítéseket, hiszen 520 biztonsági hibáról számolt be. Ugyanakkor nem kizárólag a hibák száma magas, hanem azon sérülékenységek mennyisége is, amelyek komoly kockázatot jelentenek az érintett rendszerekre. A vállalat közleménye szerint megközelítőleg 300 olyan biztonsági rés megszüntetését végezte el, amelyek előzetes hitelesítés nélkül, távolról is kihasználhatóvá válhatnak. Ezek közül összesen 75 sérülékenység minősült kritikus veszélyességűnek. Emellett a cég jelezte, hogy három olyan sebezhetőség van, amelyek a 10-es CVSS veszélyességi skálán a maximális értéket kapták. Ezek az Oracle Communications, valamint az Oracle Communications Applications kapcsán merültek fel.
 
A negyedéves frissítések közül a legtöbb az Oracle Communications-t érinti, egészen pontosan 149 darab. A legtöbb hibajavítással "büszkélkedő" megoldások listájának folytatása:
 • Fusion Middleware (54)
 • MySQL (43)
 • Financial Services Applications (41)
 • Communications Applications (39)
 • Retail Applications (30)
 
A fentiek mellett frissítésre sorul egyebek mellet a Supply Chain, az Enterprise Manager, a HealthCare Applications, a JD Edwards, a Java SE, a Commerce, az Insurance Applications, a Hospitality Applications, a Database Server és a VirtualBox is.
 
Az Oracle foltozgatása kapcsán a CISA figyelemfelhívó közleményt adott ki, melyben az üzemeltetőket minél előbbi frissítésre buzdította.
 
A biztonsági frissítésekkel kapcsolatban további információkat az Oracle weboldalán, valamint a Biztonságportál Prémiumon lehet olvasni.
 
Az Oracle a jelenlegi tervek szerint július 19-én fogja elérhetővé tenni a következő negyedéves javításait.
Vélemények
 
 1. 4

  Az NVIDIA fontos biztonsági frissítést tett letölthetővé grafikus driverekhez.

 2. 4

  Az OpenLDAP kapcsán egy biztonsági hibára derült fény.

 3. 1

  ​A Hermwiz féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni a helyi hálózatokba.

 
Partnerhírek
A technológiai fejlődés jövője

Az ESET új megközelítéssel és kiemelkedő véleményvezérekkel mutatja be, hogyan látja a technológia fejlődésének jövőjét.

Biztonsági hibák a Lenovo notebookokban

Az ESET kutatói három olyan sebezhetőséget fedeztek fel és elemeztek ki, amelyek a Lenovo gyártmányú laptopokat érintik.

hirdetés
Közösség