10 percenként kattog a Kerberds trójai

​A Kerberds.A trójai a Linux operációs rendszert futtató számítógépekre jelent veszélyt.
 

A Kerberds.A trójai a Linux alapú rendszereket vette célba annak érdekében, hogy azokon nemkívánatos műveleteket tudjon végrehajtani. A fertőzés első lépéseként több távoli vezérlőszerverrel veszi fel a kapcsolatot, amelyekről további állományokat tölt le. Ezt követően új cron feladatokat vesz fel, amik révén 10 percenként különböző parancsokat futtat le.
 
Mivel a trójai arra is alkalmas lehet, hogy a későbbiekben a már kompromittált rendszerekre letöltse az újabb variánsait, ezért a funkcionalitása is bővülhet az érintett számítógépeken. Ez pedig további károkozások lehetőségét vetíti előre.
 
A trójai jelenleg vagy kártékony programok révén kerül fel a számítógépekre, vagy ártalmas weboldalakról töltődik le.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Visual Studio kritikus fontosságú hibajavításokhoz jutott hozzá.

  2. 4

    Az Adobe 21 biztonsági rést foltozott be a PDF-kezelő alkalmazásain.

  3. 2

    ​A Maze zsaroló program is fájlok titkosítását követően kezdi követelni a felhasználóktól a váltságdíjat.

 
Partnerhírek
Árnyék informatika: így törték fel a NASA laboratóriumát

Hihetetlen, de igaz – az amerikai űrügynökség laboratóriumánál közel egy évig nem vették észre, hogy valaki behatolt a belső hálózatba. A történetben fontos szerepet játszik az úgynevezett árnyék informatika is: a betörők egy olyan miniszámítógépen keresztül jutottak be a hálózatba, melynek létezéséről az IT osztály nem is tudott.

Akár 1,5 millió dollárt fizet a Google egy biztonsági hibáért

Az Apple után a Google is komolyra emelte a tétet a hibavadász programjában, ahol akár 1,5 millió dolláros jutalom ütheti a markát annak, aki a biztonsági hibát fedez fel a Titan M chipben. Persze ehhez kell némi (nagyon sok) szaktudás.

hirdetés
Közösség
1