Zsaroló programok nyomdokaiba lépett a Karo

A Karo zsaroló program sok mindent ellesett az elődjeitől, és ennek megfelelően komoly károkat képes előidézni.
 
hirdetés
A Karo zsaroló program meglehetősen szokványos módon tesz kárt a számítógépeken lévő fájlokban. Amikor rákerül egy rendszerre, akkor azon egy kiterjesztéslista alapján feltérképezi a számára érdekes állományokat, majd ezeket erős titkosítással látja el. Az általa lerombolt fájlok leginkább onnan ismerhetők fel, hogy a kiterjesztésük az ipygh karaktersorozattal egészül ki.
 
A Karo a pusztítását követően megjeleníti a zsaroló üzenetét, és tájékoztatást ad a további teendőkről, mindezt elég részletesen. Erre azért is szükség van, mert a terjesztői csak Tor Browseren keresztül kezdeményezett fizetéseket hajlandók elfogadni, nyilván az anonimitás biztosítása és a felderíthetőség megnehezítése érdekében.
 
A zsaroló program a számítógéppel kapcsolatos legfontosabb paramétereket (felhasználónevek, a számítógép neve, a Windows verziója stb.) is elküldi a támadók számára.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Wireshark fejlesztői több sebezhetőséget is megszüntettek a szoftverben.

  2. 3

    A Cisco több patch-et is kiadott a Web Security Appliance megoldásaihoz.

  3. 4

    A FreeRADIUS esetében súlyos sebezhetőségek megszüntetésére került sor.

 
Partnerhírek
Megjósolt trendek felé halad a kiberbűnözés

Az ESET kutatói korábban úgy gondolták, hogy a 2017-es esztendő a zsarolóvírusok éve lesz. Eddig úgy tűnik, nem tévedtek.

Dugd töltőre a mobilod, és mondj búcsút az adataidnak

Utazás közben sokszor aggódva figyeljük, hogy mikor merül le a mobiltelefonunk. Ilyenkor bármilyen töltési lehetőséget hajlandóak vagyunk kihasználni, de érdemes óvatosan bánni az USB csatlakozókkal.

hirdetés
Közösség
1