Word dokumentumokat titkosít a Cryptoqkg zsaroló program

A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
 
hirdetés
A Cryptoqkg.A zsaroló program is fájlok titkosításával okoz károkat. Azonban a feladatát nem olyan módon végzi, mint sok más hasonló károkozó. Ez a szerzemény ugyanis nem úgy működik, hogy kiterjesztések alapján minden fájlt letitkosít. Ehelyett a trükkje az, hogy egy fertőzött fájl segítségével manipulálja a Word alkalmazás normal.dot állományát, és ettől kezdve minden egyes dokumentum bezárásakor letitkosítja az éppen használt Word fájlt. Vagyis, amikor a felhasználó bezárja a dokumentumát, akkor azt többé már nem fogja tudni megnyit.
 
A csalók a zsaroló üzenetüket a titkosított dokumentumok végéhez fűzik hozzá, és egy e-mail címet adnak meg annak érdekében, hogy a felhasználó fel tudja venni velük a kapcsolatot.
 
A Cryptoqkg kapcsán fontos megjegyezni, hogy csak akkor képes károkozásra, ha a felhasználó engedélyezi a makrók futtatását. Ezért érdemes nagyon komolyan venni az Office biztonsági figyelmeztetéseit.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1