Word dokumentumokat titkosít a Cryptoqkg zsaroló program

A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
 

A Cryptoqkg.A zsaroló program is fájlok titkosításával okoz károkat. Azonban a feladatát nem olyan módon végzi, mint sok más hasonló károkozó. Ez a szerzemény ugyanis nem úgy működik, hogy kiterjesztések alapján minden fájlt letitkosít. Ehelyett a trükkje az, hogy egy fertőzött fájl segítségével manipulálja a Word alkalmazás normal.dot állományát, és ettől kezdve minden egyes dokumentum bezárásakor letitkosítja az éppen használt Word fájlt. Vagyis, amikor a felhasználó bezárja a dokumentumát, akkor azt többé már nem fogja tudni megnyit.
 
A csalók a zsaroló üzenetüket a titkosított dokumentumok végéhez fűzik hozzá, és egy e-mail címet adnak meg annak érdekében, hogy a felhasználó fel tudja venni velük a kapcsolatot.
 
A Cryptoqkg kapcsán fontos megjegyezni, hogy csak akkor képes károkozásra, ha a felhasználó engedélyezi a makrók futtatását. Ezért érdemes nagyon komolyan venni az Office biztonsági figyelmeztetéseit.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1