Word dokumentumokat titkosít a Cryptoqkg zsaroló program

A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
 
hirdetés
A Cryptoqkg.A zsaroló program is fájlok titkosításával okoz károkat. Azonban a feladatát nem olyan módon végzi, mint sok más hasonló károkozó. Ez a szerzemény ugyanis nem úgy működik, hogy kiterjesztések alapján minden fájlt letitkosít. Ehelyett a trükkje az, hogy egy fertőzött fájl segítségével manipulálja a Word alkalmazás normal.dot állományát, és ettől kezdve minden egyes dokumentum bezárásakor letitkosítja az éppen használt Word fájlt. Vagyis, amikor a felhasználó bezárja a dokumentumát, akkor azt többé már nem fogja tudni megnyit.
 
A csalók a zsaroló üzenetüket a titkosított dokumentumok végéhez fűzik hozzá, és egy e-mail címet adnak meg annak érdekében, hogy a felhasználó fel tudja venni velük a kapcsolatot.
 
A Cryptoqkg kapcsán fontos megjegyezni, hogy csak akkor képes károkozásra, ha a felhasználó engedélyezi a makrók futtatását. Ezért érdemes nagyon komolyan venni az Office biztonsági figyelmeztetéseit.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  2. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

  3. 4

    A Microsoft a Malware Protection Engine esetében egy veszélyes sérülékenységet orvosolt.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1