Word dokumentumokat titkosít a Cryptoqkg zsaroló program

A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
 
hirdetés
A Cryptoqkg.A zsaroló program is fájlok titkosításával okoz károkat. Azonban a feladatát nem olyan módon végzi, mint sok más hasonló károkozó. Ez a szerzemény ugyanis nem úgy működik, hogy kiterjesztések alapján minden fájlt letitkosít. Ehelyett a trükkje az, hogy egy fertőzött fájl segítségével manipulálja a Word alkalmazás normal.dot állományát, és ettől kezdve minden egyes dokumentum bezárásakor letitkosítja az éppen használt Word fájlt. Vagyis, amikor a felhasználó bezárja a dokumentumát, akkor azt többé már nem fogja tudni megnyit.
 
A csalók a zsaroló üzenetüket a titkosított dokumentumok végéhez fűzik hozzá, és egy e-mail címet adnak meg annak érdekében, hogy a felhasználó fel tudja venni velük a kapcsolatot.
 
A Cryptoqkg kapcsán fontos megjegyezni, hogy csak akkor képes károkozásra, ha a felhasználó engedélyezi a makrók futtatását. Ezért érdemes nagyon komolyan venni az Office biztonsági figyelmeztetéseit.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1