Word dokumentumokat titkosít a Cryptoqkg zsaroló program

A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
 
hirdetés
A Cryptoqkg.A zsaroló program is fájlok titkosításával okoz károkat. Azonban a feladatát nem olyan módon végzi, mint sok más hasonló károkozó. Ez a szerzemény ugyanis nem úgy működik, hogy kiterjesztések alapján minden fájlt letitkosít. Ehelyett a trükkje az, hogy egy fertőzött fájl segítségével manipulálja a Word alkalmazás normal.dot állományát, és ettől kezdve minden egyes dokumentum bezárásakor letitkosítja az éppen használt Word fájlt. Vagyis, amikor a felhasználó bezárja a dokumentumát, akkor azt többé már nem fogja tudni megnyit.
 
A csalók a zsaroló üzenetüket a titkosított dokumentumok végéhez fűzik hozzá, és egy e-mail címet adnak meg annak érdekében, hogy a felhasználó fel tudja venni velük a kapcsolatot.
 
A Cryptoqkg kapcsán fontos megjegyezni, hogy csak akkor képes károkozásra, ha a felhasználó engedélyezi a makrók futtatását. Ezért érdemes nagyon komolyan venni az Office biztonsági figyelmeztetéseit.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel közepes veszélyességű hibája jogosulatlan rendszerhozzáférést tehet lehetővé.

  2. 1

    A ChaoPZ trójai elsősorban rendszerinformációkat lop, de azért a jelszavak sem kerülik el a figyelmét.

  3. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1