Webkamerával lesi a felhasználót az Invisimole trójai

Az Invisimole trójai webkamerákkal történő kémkedéstől sem riad vissza, amikor egy fertőzött számítógépen rejtőzködik.
 

Az Invisimole trójai elsősorban kémprogramokra jellemző funkciókkal rendelkezik. Az adatgyűjtést, megfigyelést több módszer segítségével valósítja meg. Így például rendszeresen képernyőképeket készít. Amennyiben a fertőzött rendszerhez webkamera is csatlakozik, akkor azt bekapcsolja, és felvételeket készít.
 
A kártékony program a felhasználó személyes adatain kívül a rendszerinformációkat sem veti meg, így bezsebeli az operációs rendszerre és a hardverre vonatkozó legfontosabb adatokat.
 
A károkozó minden összegyűjtött adatot egy távoli kiszolgálóra tölt fel. Ahhoz, hogy ebben semmi se akadályozza, megpróbálja manipulálni a Windows tűzfalszabályait is.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1