Webkamerával lesi a felhasználót az Invisimole trójai

Az Invisimole trójai webkamerákkal történő kémkedéstől sem riad vissza, amikor egy fertőzött számítógépen rejtőzködik.
 

Az Invisimole trójai elsősorban kémprogramokra jellemző funkciókkal rendelkezik. Az adatgyűjtést, megfigyelést több módszer segítségével valósítja meg. Így például rendszeresen képernyőképeket készít. Amennyiben a fertőzött rendszerhez webkamera is csatlakozik, akkor azt bekapcsolja, és felvételeket készít.
 
A kártékony program a felhasználó személyes adatain kívül a rendszerinformációkat sem veti meg, így bezsebeli az operációs rendszerre és a hardverre vonatkozó legfontosabb adatokat.
 
A károkozó minden összegyűjtött adatot egy távoli kiszolgálóra tölt fel. Ahhoz, hogy ebben semmi se akadályozza, megpróbálja manipulálni a Windows tűzfalszabályait is.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1