Visszafogott frissítések az Adobe-tól

​Az Adobe kiadta a júliusi frissítéseit a Flash Playerhez és a Connect alkalmazásához. Ezúttal is az előbbi szoftverre kell igazán odafigyelni.
 
hirdetés
Az Adobe kedden jelezte, hogy a Flash Player és a Connect alkalmazások is biztonsági frissítést kaptak. Szerencsére ezúttal a szokásosnál visszafogottabb hibajavítás érkezett, de ez persze nem azt jelenti, hogy célszerű lenne elodázni a frissítések telepítését. Különösen nem a Flash Player esetében, amely kritikus veszélyességű sebezhetőségektől is megvált. 

A Flash Player ezúttal három sérülékenységtől szabadult meg. Ezek közül az egyik jogosulatlan távoli kódfuttatásra is lehetőséget adhat egy memóriakezelési rendellenesség következtében. E biztonsági rés mellett másik két hibára is megoldás született, amelyek elsősorban adatlopás, adatszivárgás kockázatát vetik fel, de védelmi megkötések megkerülésére is módot adhatnak. 

Az Adobe Connect esetében is három sebezhetőséget orvosoltak a fejlesztők. Ezek azonban valamivel kevesebb kockázatot hordoznak, mint a Flash Player sérülékenységei. A vállalat szerint kattintás alapú csalásokhoz, illetve XSS-típusú támadásokhoz járulhatnak hozzá. 

A Flash Player 26.0.0.137-es verziója már nem tartalmazza a fenti biztonsági réseket. A Connect pedig a 9.6.2-es verziójának köszönhetően vált meg a feltárt sebezhetőségeitől.
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Új androidos zsarolóvírust fedezett fel az ESET

​Az ESET kutatói felfedezték az első olyan zsarolóvírust, amely az Android hozzáférési szolgáltatásain keresztül támad.

Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

hirdetés
Közösség
1