Vírusterjesztésben segédkezik a Downblocker trójai

A Downblocker trójai kártékony programok számítógépekre történő feljuttatására specializálódott.
 
hirdetés
A Downblocker trójai elsősorban a vírusterjesztők dolgát hivatott elősegíteni, de célzott támadásokban is fontos szerephez juthat. Ennek oka, hogy olyan képességekkel rendelkezik, amelyek révén előre meghatározott kiszolgálókról nemkívánatos programokat tud letölteni, illetve feltelepíteni. Mindezt úgy teszi, hogy abból a felhasználó lehetőleg semmit se vegyen észre.
 
A károkozó véletlenszerű névvel kerül fel a rendszerekre, de a fertőzés után az általa beszerzett programhoz tartozó állomány a MicrosoftUpdte.exe nevet kapja. Vagyis a csalók azt próbálják elhitetni, hogy a Microsoft Update szolgáltatáshoz tartozó fájl letöltéséről van szó, még ha a fájlnevet el is írták – persze lehet, hogy nem véletlenül.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1