Vírusterjesztésben segédkezik a Downblocker trójai

A Downblocker trójai kártékony programok számítógépekre történő feljuttatására specializálódott.
 
hirdetés
A Downblocker trójai elsősorban a vírusterjesztők dolgát hivatott elősegíteni, de célzott támadásokban is fontos szerephez juthat. Ennek oka, hogy olyan képességekkel rendelkezik, amelyek révén előre meghatározott kiszolgálókról nemkívánatos programokat tud letölteni, illetve feltelepíteni. Mindezt úgy teszi, hogy abból a felhasználó lehetőleg semmit se vegyen észre.
 
A károkozó véletlenszerű névvel kerül fel a rendszerekre, de a fertőzés után az általa beszerzett programhoz tartozó állomány a MicrosoftUpdte.exe nevet kapja. Vagyis a csalók azt próbálják elhitetni, hogy a Microsoft Update szolgáltatáshoz tartozó fájl letöltéséről van szó, még ha a fájlnevet el is írták – persze lehet, hogy nem véletlenül.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az F5 BIG-IP egy kriptográfiai sérülékenységet tartalmaz.

  2. 3

    A VMware Horizon View Client három sérülékenységet tartalmaz.

  3. 3

    A VMware a Workstation és a Fusion esetében több biztonsági hibáról számolt be.

 
Partnerhírek
​Szaporodnak az androidos kártevők

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

​Miért nem elég a titkosítás?

Az adathordozók leselejtezésekor még a titkosított merevlemezeket is fertőtlenítsük felülírással, ha nem szeretnénk, hogy adataink illetlenek kezébe kerüljenek.

hirdetés
Közösség
1