Vírusterjesztésben segédkezik a Downblocker trójai

A Downblocker trójai kártékony programok számítógépekre történő feljuttatására specializálódott.
 
hirdetés
A Downblocker trójai elsősorban a vírusterjesztők dolgát hivatott elősegíteni, de célzott támadásokban is fontos szerephez juthat. Ennek oka, hogy olyan képességekkel rendelkezik, amelyek révén előre meghatározott kiszolgálókról nemkívánatos programokat tud letölteni, illetve feltelepíteni. Mindezt úgy teszi, hogy abból a felhasználó lehetőleg semmit se vegyen észre.
 
A károkozó véletlenszerű névvel kerül fel a rendszerekre, de a fertőzés után az általa beszerzett programhoz tartozó állomány a MicrosoftUpdte.exe nevet kapja. Vagyis a csalók azt próbálják elhitetni, hogy a Microsoft Update szolgáltatáshoz tartozó fájl letöltéséről van szó, még ha a fájlnevet el is írták – persze lehet, hogy nem véletlenül.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

  2. 3

    A SharePoint fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 4

    Az Adobe több tucat biztonsági frissítést adott ki az Acrobat, illetve a Reader alkalmazásaihoz.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1