Vírusterjesztésbe szállt be a Zacinlo trójai

A Zacinlo trójainak mindössze egy feladata van, de azt sajnos üzembiztosan képes végrehajtani.
 

A Zacinlo trójai kifejezetten azzal a céllal terjed, hogy az áldozatául eső számítógépekre további nemkívánatos kódokat, programokat juttasson fel. Vagyis elsősorban a vírusterjesztők dolgát képes megkönnyíteni különösen akkor, ha többlépcsős támadások végrehajtására kerül sor. 
 
A kártékony program a saját állományait elsősorban az átmeneti fájlok tárolására szolgáló mappába másolja be, majd egy vezérlőszerverhez kapcsolódik. Valójában erről a kiszolgálóról szerzi be azokat a fájlokat, amelyek tényleges károkozásra is alkalmasak.
 
A Zacinlo a letöltött programokat feltelepíti, és ettől kezdve már ezek fogják meghatározni a számítógép további sorsát. A kártékony tevékenységek csupán attól függenek, hogy a támadóknak éppen milyen céljaik vannak, hiszen a trójai annak megfelelő károkozót fog feljuttatni a kiszemelt PC-re.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1