Vírusterjesztésbe szállt be a Zacinlo trójai

A Zacinlo trójainak mindössze egy feladata van, de azt sajnos üzembiztosan képes végrehajtani.
 
hirdetés
A Zacinlo trójai kifejezetten azzal a céllal terjed, hogy az áldozatául eső számítógépekre további nemkívánatos kódokat, programokat juttasson fel. Vagyis elsősorban a vírusterjesztők dolgát képes megkönnyíteni különösen akkor, ha többlépcsős támadások végrehajtására kerül sor. 
 
A kártékony program a saját állományait elsősorban az átmeneti fájlok tárolására szolgáló mappába másolja be, majd egy vezérlőszerverhez kapcsolódik. Valójában erről a kiszolgálóról szerzi be azokat a fájlokat, amelyek tényleges károkozásra is alkalmasak.
 
A Zacinlo a letöltött programokat feltelepíti, és ettől kezdve már ezek fogják meghatározni a számítógép további sorsát. A kártékony tevékenységek csupán attól függenek, hogy a támadóknak éppen milyen céljaik vannak, hiszen a trójai annak megfelelő károkozót fog feljuttatni a kiszemelt PC-re.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1