Vírusterjesztésbe szállt be a Zacinlo trójai

A Zacinlo trójainak mindössze egy feladata van, de azt sajnos üzembiztosan képes végrehajtani.
 

A Zacinlo trójai kifejezetten azzal a céllal terjed, hogy az áldozatául eső számítógépekre további nemkívánatos kódokat, programokat juttasson fel. Vagyis elsősorban a vírusterjesztők dolgát képes megkönnyíteni különösen akkor, ha többlépcsős támadások végrehajtására kerül sor. 
 
A kártékony program a saját állományait elsősorban az átmeneti fájlok tárolására szolgáló mappába másolja be, majd egy vezérlőszerverhez kapcsolódik. Valójában erről a kiszolgálóról szerzi be azokat a fájlokat, amelyek tényleges károkozásra is alkalmasak.
 
A Zacinlo a letöltött programokat feltelepíti, és ettől kezdve már ezek fogják meghatározni a számítógép további sorsát. A kártékony tevékenységek csupán attól függenek, hogy a támadóknak éppen milyen céljaik vannak, hiszen a trójai annak megfelelő károkozót fog feljuttatni a kiszemelt PC-re.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla webes tartalomkezelő rendszer egy újabb biztonsági hibától vált meg.

  2. 4

    A FortiClient fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
​Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen

Védekezési célokra használná a japán kormány azt a vírust, melyet a szigetország vállalkozásaival együtt dolgozna ki. A védekező kártevő a szigetország kibervédelmi stratégiájának része.

​Illegális webáruházakat zártak be

Komoly nemzetközi összefogással a hatóságok több országból lezártak két webshopot, mely az illegális interneten törvénytelen termékeket és szolgáltatásokat árusított.

hirdetés
Közösség
1