Vírusterjesztésbe szállt be a Zacinlo trójai

A Zacinlo trójainak mindössze egy feladata van, de azt sajnos üzembiztosan képes végrehajtani.
 

A Zacinlo trójai kifejezetten azzal a céllal terjed, hogy az áldozatául eső számítógépekre további nemkívánatos kódokat, programokat juttasson fel. Vagyis elsősorban a vírusterjesztők dolgát képes megkönnyíteni különösen akkor, ha többlépcsős támadások végrehajtására kerül sor. 
 
A kártékony program a saját állományait elsősorban az átmeneti fájlok tárolására szolgáló mappába másolja be, majd egy vezérlőszerverhez kapcsolódik. Valójában erről a kiszolgálóról szerzi be azokat a fájlokat, amelyek tényleges károkozásra is alkalmasak.
 
A Zacinlo a letöltött programokat feltelepíti, és ettől kezdve már ezek fogják meghatározni a számítógép további sorsát. A kártékony tevékenységek csupán attól függenek, hogy a támadóknak éppen milyen céljaik vannak, hiszen a trójai annak megfelelő károkozót fog feljuttatni a kiszemelt PC-re.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1