Vírusokat potyogtat a Karagany trójai

A Karagany trójai megannyi könyvtár és fájl létrehozása után további káros állományokkal halmozza el a számítógépeket.
 
hirdetés
A Karagany.B trójai elsősorban a vírusterjesztők dolgát képes megkönnyíteni. Ennek oka, hogy a funkcionalitását tekintve leginkább fájlok letöltésére alkalmas. A fertőzést követően egy távoli kiszolgálóhoz kapcsolódik, amelyről nemkívánatos állományokat tölt le a már amúgy is kompromittált rendszerre. Ezzel akár többszörös fertőzést is előidézhet.
 
A kártékony program egy STService nevű alkalmazásnak adja ki magát, és több helyre bemásolja a saját fájljait. Ezt követően pedig arról gondoskodik, hogy a Windows újraindítása után is életképes maradjon. Ezt olyan módon éri el, hogy egy parancsikont (STService.lnk) hoz létre az Indítópultban.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM WebSphere Application Server újabb frissítése egy adatszivárgásra módot adó biztonsági rést foltoz be.

  2. 3

    A Cacti esetében egy XSS-alapú károkozásokra lehetőséget adó hibára derült fény.

  3. 1

    A Shadowpad trójai rendszerinformációk kiszivárogtatásával, illetve kártékony kódok terjesztésével segíti a kiberbűnözőket.

hirdetés
Partnerhírek
Adatokat gyűjt az ingyenes Disney mobiljáték

Aggódó szülők egy csoportja pert indított a Disney ellen az Amerikai Egyesült Államokban: a vád, hogy 43 ingyenes mobilos játékuk titokban adatot gyűjt a gyermekekről.

Ne gépelj az internetes megbeszélések alatt!

Az online értekezletek alatt sokan nem teszik le egyéb munkájukat, hanem tovább folytatják az e-mailek és dokumentumok gépelését, ami biztonsági kockázatot is rejt.

hirdetés
Közösség
1