Vírusokat hordoz a Chainshot trójai

A Chainshot trójai adatszivárogtatásból és vírusterjesztésből is kiveszi a részét.
 

A Chainshot trójai többszintű támadások végrehajtását teszi lehetővé. Ennek során a fertőzött számítógépen egy hátsó kaput nyit, majd szorgosan elkezd kommunikálni a vezérlőszerverével. Ekkor elsősorban olyan rendszerinformációkat szivárogtat ki, amelyek alapján a támadók felmérhetik, hogy a szerzeményük éppen milyen kaliberű rendszeren tevékenykedik.
 
A kártékony program a vezérlőszerveréről kapott utasítások alapján további nemkívánatos fájlokat tölt le interneten keresztül. Az így beszerzett programokat szükség esetén fel is telepíti olyan módon, hogy abból lehetőleg a felhasználó semmit se vegyen észre.
 
A Chainshot rendelkezik egy olyan összetevővel, amely biztonsági szoftverek hatástalanítására alkalmas.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1