Vírusokat hordoz a Chainshot trójai

A Chainshot trójai adatszivárogtatásból és vírusterjesztésből is kiveszi a részét.
 

A Chainshot trójai többszintű támadások végrehajtását teszi lehetővé. Ennek során a fertőzött számítógépen egy hátsó kaput nyit, majd szorgosan elkezd kommunikálni a vezérlőszerverével. Ekkor elsősorban olyan rendszerinformációkat szivárogtat ki, amelyek alapján a támadók felmérhetik, hogy a szerzeményük éppen milyen kaliberű rendszeren tevékenykedik.
 
A kártékony program a vezérlőszerveréről kapott utasítások alapján további nemkívánatos fájlokat tölt le interneten keresztül. Az így beszerzett programokat szükség esetén fel is telepíti olyan módon, hogy abból lehetőleg a felhasználó semmit se vegyen észre.
 
A Chainshot rendelkezik egy olyan összetevővel, amely biztonsági szoftverek hatástalanítására alkalmas.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Linux Kernel egy fontos biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A VMware egy olyan hibajavítást tett letölthetővé, amely egy konténerkezelési rendellenességet szüntet meg.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
​DDoS támadásokat bérlő magyar ügyfeleket keres az Europol

Miután a világ legnagyobb bérelhető DDoS szolgáltatást nyújtó weboldalát tavaly a hatóságok lezárták, az üzemeltetőit letartóztatták, most az ügyfeleket célozza meg az Europol, akik között magyarok is lehetnek.

Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

hirdetés
Közösség
1