Veszekedéshez vezet a netes titkolózás

A párkapcsolatokon belül egyre több veszekedésre ad okot a titkolózás. Sajnos a bizalommal való visszaélés, sőt a kémkedés sem ritka.
 

A mindennapokban sok tevékenységet végzünk online megannyi informatikai és mobil eszköz segítségével. A Kasperksy Lab és a Toluna által készített nemzetközi kutatás megállapította, hogy az emberek 80 százaléka szerint szükség van privát térre mind a való, mind az online világban. u kapcsolatban élők 50 százaléka megosztja készülékeinek PIN-kódját, vagy jelszavát társával. Ez persze egy jól működő kapcsolatban érthető is lehet, de sajnos a felmérés azt mutatja, hogy sok visszaélés is történik.

A kutatás szerint minden harmadik megkérdezett ember kémkedett már partnere után az interneten. Közülük minden második válaszadó elismerte, hogy a párjával való kapcsolatát instabilnak érzi.

A felmérés résztvevőit arról is kérdezték, hogy bizalom ide vagy oda, mit igyekeznek leginkább titkolni a partnerük elől. A válaszadók leginkább az üzeneteik tartalmát, a pénzköltésüket, a személyes fájljaikat, valamint a legutóbb látogatott weboldalak listáját igyekeznek titkolni. Eközben gyakran vezet veszekedéshez az online aktivitások titkolása.

„Amikor egy kapcsolat még új, akkor felmerül az online élet határainak kérdése. Ha a partnerek egymás készülékeit használják, akkor az adatvédelmi határok elmosódnak, ami feszültséget okozhat. A készülékeink tönkretehetik a Valentin napi vagy akár a születésnapi meglepetéseket. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az átlátható, megbízható kapcsolat és a virtuális életünk biztonsága között” – vélte Andrei Mochola, a Kaspersky Lab részlegvezetője.
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1