Veszekedéshez vezet a netes titkolózás

A párkapcsolatokon belül egyre több veszekedésre ad okot a titkolózás. Sajnos a bizalommal való visszaélés, sőt a kémkedés sem ritka.
 
hirdetés

A mindennapokban sok tevékenységet végzünk online megannyi informatikai és mobil eszköz segítségével. A Kasperksy Lab és a Toluna által készített nemzetközi kutatás megállapította, hogy az emberek 80 százaléka szerint szükség van privát térre mind a való, mind az online világban. u kapcsolatban élők 50 százaléka megosztja készülékeinek PIN-kódját, vagy jelszavát társával. Ez persze egy jól működő kapcsolatban érthető is lehet, de sajnos a felmérés azt mutatja, hogy sok visszaélés is történik.

A kutatás szerint minden harmadik megkérdezett ember kémkedett már partnere után az interneten. Közülük minden második válaszadó elismerte, hogy a párjával való kapcsolatát instabilnak érzi.

A felmérés résztvevőit arról is kérdezték, hogy bizalom ide vagy oda, mit igyekeznek leginkább titkolni a partnerük elől. A válaszadók leginkább az üzeneteik tartalmát, a pénzköltésüket, a személyes fájljaikat, valamint a legutóbb látogatott weboldalak listáját igyekeznek titkolni. Eközben gyakran vezet veszekedéshez az online aktivitások titkolása.

„Amikor egy kapcsolat még új, akkor felmerül az online élet határainak kérdése. Ha a partnerek egymás készülékeit használják, akkor az adatvédelmi határok elmosódnak, ami feszültséget okozhat. A készülékeink tönkretehetik a Valentin napi vagy akár a születésnapi meglepetéseket. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az átlátható, megbízható kapcsolat és a virtuális életünk biztonsága között” – vélte Andrei Mochola, a Kaspersky Lab részlegvezetője.
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1