Veszekedéshez vezet a netes titkolózás

A párkapcsolatokon belül egyre több veszekedésre ad okot a titkolózás. Sajnos a bizalommal való visszaélés, sőt a kémkedés sem ritka.
 

A mindennapokban sok tevékenységet végzünk online megannyi informatikai és mobil eszköz segítségével. A Kasperksy Lab és a Toluna által készített nemzetközi kutatás megállapította, hogy az emberek 80 százaléka szerint szükség van privát térre mind a való, mind az online világban. u kapcsolatban élők 50 százaléka megosztja készülékeinek PIN-kódját, vagy jelszavát társával. Ez persze egy jól működő kapcsolatban érthető is lehet, de sajnos a felmérés azt mutatja, hogy sok visszaélés is történik.

A kutatás szerint minden harmadik megkérdezett ember kémkedett már partnere után az interneten. Közülük minden második válaszadó elismerte, hogy a párjával való kapcsolatát instabilnak érzi.

A felmérés résztvevőit arról is kérdezték, hogy bizalom ide vagy oda, mit igyekeznek leginkább titkolni a partnerük elől. A válaszadók leginkább az üzeneteik tartalmát, a pénzköltésüket, a személyes fájljaikat, valamint a legutóbb látogatott weboldalak listáját igyekeznek titkolni. Eközben gyakran vezet veszekedéshez az online aktivitások titkolása.

„Amikor egy kapcsolat még új, akkor felmerül az online élet határainak kérdése. Ha a partnerek egymás készülékeit használják, akkor az adatvédelmi határok elmosódnak, ami feszültséget okozhat. A készülékeink tönkretehetik a Valentin napi vagy akár a születésnapi meglepetéseket. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az átlátható, megbízható kapcsolat és a virtuális életünk biztonsága között” – vélte Andrei Mochola, a Kaspersky Lab részlegvezetője.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1