Újabb céget vásárolt fel a Trend Micro

A Trend Micro felvásárolta a kanadai Immunio nevű vállalatot. A cél a szoftverfejlesztés biztonságosabbá tétele.
 
hirdetés
A Trend Micro is pontosan tisztában van azzal, hogy még sokat kell tenni azért, hogy az egyre gyorsabb szoftverfejlesztési ütemtervek mellett is minél hatékonyabban lehessen megfelelni a mindenkori védelmi követelményeknek. Mivel a korszerű fejlesztőkörnyezetek a korábbinál gyorsabb szoftverkiadást tesznek lehetővé, ezért a biztonságot is olyan módon kell alakítani, még inkább automatizálni, hogy le lehessen követni az egyre gyorsabban pörgő fejlesztéseket. Ehhez jöhetnek jól az Immunio technológiái.
 
A Trend Micro bejelentése szerint az Immunio teljes mértékben a tulajdonába került. Így a technológiák mellett átvette a vállalat alkalmazottjait, fejlesztőit. Ezentúl az Immunio ügyfeleit a Trend Micro fogja kiszolgálni. Az azonban egyelőre üzleti titok, hogy a felvásárlás milyen pénzügyi feltételek mellett valósult meg.
 
A biztonsági cég úgy látja, hogy a megkaparintott technológiák révén elsősorban a felhős környezetek, valamint a konténerizációra épülő megoldások biztonságát tudja majd növelni. Ezek közül most a fő hangsúly a konténereken van, és a cél nem más, mint hogy az alkalmazások megjelenése előtt a lehető legtöbb biztonsági rés kiszűrhetővé váljon. Vagyis korai detektálás, illetve konténerspecifikus biztonsági funkciók (például image ellenőrzés) révén lehessen minél hamarabb felismerni a szoftveres rendellenességeket, és mindezzel támogatni a teljes DevOps életciklust felölelő biztonságot.
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSL kapcsán két sérülékenységről hullt le a lepel.

  2. 3

    Az IBM Security Guardium biztonsági hibája a titkosítási szintek manipulálását teszi lehetővé.

  3. 4

    A Microsoft a Malware Protection Engine esetében egy veszélyes sérülékenységet orvosolt.

 
Partnerhírek
Egy repülőgépet is fel lehet törni?

Nem laboratóriumi körülmények között, távolról be lehet törni egy repülőgép hálózatába.

​A Google mindig tudja, hol vagy?

Akkor is gyűjti az androidos készülékek tulajdonosainak lokációs adatait a Google, amikor kikapcsolták a helyfüggő szolgáltatásokat – ezt az adatvédelmi szabályzatban nem jelezték.

hirdetés
Közösség
1