Újabb céget vásárolt fel a Trend Micro

A Trend Micro felvásárolta a kanadai Immunio nevű vállalatot. A cél a szoftverfejlesztés biztonságosabbá tétele.
 
hirdetés
A Trend Micro is pontosan tisztában van azzal, hogy még sokat kell tenni azért, hogy az egyre gyorsabb szoftverfejlesztési ütemtervek mellett is minél hatékonyabban lehessen megfelelni a mindenkori védelmi követelményeknek. Mivel a korszerű fejlesztőkörnyezetek a korábbinál gyorsabb szoftverkiadást tesznek lehetővé, ezért a biztonságot is olyan módon kell alakítani, még inkább automatizálni, hogy le lehessen követni az egyre gyorsabban pörgő fejlesztéseket. Ehhez jöhetnek jól az Immunio technológiái.
 
A Trend Micro bejelentése szerint az Immunio teljes mértékben a tulajdonába került. Így a technológiák mellett átvette a vállalat alkalmazottjait, fejlesztőit. Ezentúl az Immunio ügyfeleit a Trend Micro fogja kiszolgálni. Az azonban egyelőre üzleti titok, hogy a felvásárlás milyen pénzügyi feltételek mellett valósult meg.
 
A biztonsági cég úgy látja, hogy a megkaparintott technológiák révén elsősorban a felhős környezetek, valamint a konténerizációra épülő megoldások biztonságát tudja majd növelni. Ezek közül most a fő hangsúly a konténereken van, és a cél nem más, mint hogy az alkalmazások megjelenése előtt a lehető legtöbb biztonsági rés kiszűrhetővé váljon. Vagyis korai detektálás, illetve konténerspecifikus biztonsági funkciók (például image ellenőrzés) révén lehessen minél hamarabb felismerni a szoftveres rendellenességeket, és mindezzel támogatni a teljes DevOps életciklust felölelő biztonságot.
Vélemények
 
  1. 3

    A Tenable SecurityCenter két sérülékenység miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A PostgreSQL fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 3

    A Juniper Junos egy hálózatkezelési hiba miatt eshet támadások áldozatává.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1