Továbbra is kiáll a kriptopénz mellett a kiberbűnözés

​Idén is tovább fog pörögni a kriptopénzek illegális bányászata, és mind több megtévesztésre épülő csalásra kell felkészülni.
 

Az ESET biztonsági cég 2019-re vonatkozó előrejelzése szerint a kriptovaluta-bányászattal kapcsolatos (cryptojacking) esetek száma tovább növekszik 2019-ben, ráadásul a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez. Ezenkívül a személyes adatok biztonsága és a social engineering is komoly gondokat okozhat.

Az ESET szakemberei szerint 2019-ben a kiberbűnözők kihasználjak majd az automatizálásban és a gépi tanulásban rejlő lehetőségeket, hogy több adatot gyűjtsenek a személyre szabottabb és kifinomultabb támadások megtervezéséhez. Bár nem valószínű, hogy a bűnözők hozzáférnek a gyártók által tárolt értékes adatokhoz (mint például egy felhasználó szokásos bevásárló körútjainak adatai), azonban olyan webes eszközöket alkalmazhatnak, amelyek követik az áldozatokat a webhelyek közötti böngészés alatt, vagy adatokat vásárolhatnak az adatbrókerektől a profilok megalkotásához. Lysa Myers, az ESET biztonsági kutatója szerint a gépi tanulás elősegítheti a mind megtévesztőbb átverések végrehajtását a csalók számára.

2018-ban az adatvédelem és az adatkezelés kiemelten fontos témák voltak, különösképpen néhány nagyszabású kibertámadás és rossz adatkezelésből adódó botrány után, illetve a GDPR életbelépése miatt. Figyelembe véve a vásárlói adatok értékét a vállalatok, a magánszemélyek és a kiberbűnözők szemében, az adatvédelem megfelelő kezelése idén akár döntő tényező is lehet abból a szempontból, hogy mely cégek tudják biztonságosan, az előírásoknak megfelelőlen tovább folytatni üzleti tevékenységüket, és kik lesznek azok, akiknek egy esetleges incidens, illetve büntetés miatt be kell zárniuk.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle több biztonsági hibát is megszüntetett a Java kapcsán.

  2. 4

    A MySQL jelentős biztonsági frissítéssel bővült.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1