Titkosított levelekkel hencegnek az adathalászok

​Az adathalászok erre a hétre is tartogattak egy újabb trükköt annak érdekében, hogy kicsalják a felhasználók bizalmas adatait. Ezúttal titkosított levelekkel keltik fel a címzettek érdeklődését.
 
hirdetés

Biztonsági kutatók egy újabb adathalász akcióra figyelmeztetnek, amelynek ha valaki bedől, akkor azt könnyen a postafiókjának épsége bánhatja. A csalók ezúttal is e-mail postafiókokhoz igyekeznek minél több hozzáférési adatot megkaparintani. A leveleikhez most nem tartozik csatolmány, viszont a küldeményeikben lévő linkekkel is maradéktalanul el tudják érni a céljukat.
 
A mostani támadássorozatban a csalók olyan elektronikus leveleket állítottak össze, amelyek azt sugallják, hogy az eredeti küldeményt a feladó a biztonság érdekében titkosította, ezért az e-mailt dekódolni kell. Ehhez pedig az üzenetben szereplő hivatkozásra kell kattintani.


Egy kártékony e-mail
 
Amennyiben a címzett bedől a fenti trükknek, és kattint, akkor az alapértelmezett webböngészőben egy OneDrive-ra emlékeztető, de a valóságban hamis weblap jelenik meg. Ezen az adathalászok arra kérik a felhasználót, hogy adja meg az e-mail címét és a jelszavát. Sőt még arra is kitérnek, hogy lehetőleg a munkahelyi postafiók segítségével jelentkezzen be a rendszerbe. Ha a felhasználó megadja a kért hitelesítő adatokat, akkor azok rögtön a csalók kezébe kerülnek.
 
A szóban forgó e-mailek általában "Encrypted Message Received" tárggyal kerülnek a postafiókokba, és a OneDrive for Business szolgáltatás nevével, kinézetével élnek vissza. Ezek a levelek is azt mutatják, hogy egy ismert szolgáltatás neve még semmire sem garancia, ezért alaposan szemügyre kell venni a webböngészők címsorában megjelenő URL-eket is. Még jobb, ha gyanús, ismeretlentől származó levélben nem is kattintunk. Soha nem célszerű levélben elhelyezett linkre való kattintást követően bizalmas adatokat megadni.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1