Titkosít, töröl, majd zsarol a Hermes vírus

A Hermes zsarolóvírus egy meglehetősen összetett ransomware program, amely nem kizárólag állományok titkosításával okoz problémákat, hanem fájltörléssel is.
 
hirdetés
A Hermes.B zsaroló program alapvetően kétféle módon képes károkat okozni. Egyrészt a C-meghajtón állományokat titkosít. Másrészt pedig letörli a biztonsági mentésekhez és egyes virtuális gépekhez tartozó fájlokat.
 
A kártékony program a helyreállítás megnehezítése érdekében eltávolítja az árnyékmásolatokat, majd leállít egyes Windows-os szolgáltatásokat, köztük olyanokat is, amik védelmi funkciókat látnak el.
 
A fájltitkosítás során leginkább a Windows rendszerkönyvtáraival tesz kivételt. Ezzel az a célja, hogy az operációs rendszer működőképes maradjon, és a felhasználó teljesíthesse a követeléseket.
 
A Hermes.B - sok más hasonló károkozótól eltérően - a kompromittált fájlok kiterjesztését érintetlenül hagyja. Ehelyett a titkosított állományok végéhez hozzáfűzi a "HERMES" szót, és ezzel jelöli meg, hogy mely fájlokat titkosította már.
 
A Hermes által követelt váltságdíj kifizetése ez esetben sem javasolt.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1