Terítéken a Kaspersky Security for Mobile újdonságai

A növekvő mobilitás növekvő kockázatokat is rejt. Vállalati környezetekben pedig még izzasztóbb feladat az okos készülékek oltalmazása.
 

A Kaspersky Lab tavaly 42 millió olyan támadást észlelt, amelyeket kifejezetten mobil készülékek ellen indítottak a kiberbűnözők. Ez is alátámasztja, hogy manapság a cégeknek nemcsak a vállalati mobilitást kell biztosítaniuk, hanem a mobil készülékek és a rajtuk található szenzitív adatok védelmére is figyelmet kell fordítaniuk.
 
Az MDM (Mobile Device Management) és EMM (Enterprise Mobility Management) megoldások lehetővé teszik a szervezetek számára a mobil készülékek menedzselését. Ezek a szoftverek megakadályozhatnak adatszivárgást egy-egy készülék elvesztése vagy ellopása esetén. Ugyanakkor nyilván nem tudnak minden kockázatot csökkenteni. A Kaspersky Lab ebből fakadóan fejlesztette tovább a mobilvédelmi megoldását, Kaspersky Security Mobile-t.
 
A Kaspersky Security for Mobile magában foglalja a detektálással és a kármentesítéssel kapcsolatos funkciókat. Szerephez jut a kártékony programok elleni küzdelemben, amit viselkedésalapú megoldások, gépi tanulásra épülő technológiák és felhő alapú védelmi eljárások is támogatnak.
 
A hálózat szintű biztonságról egy adatforgalom ellenőrző funkció gondoskodik. Az új alkalmazásban megtalálhatók olyan összetevők, amelyek az adathalászat és a spam ellen védenek. Továbbá a szoftver képes azt is érzékelni, ha egy telefont jailbreakelnek vagy rootolnak. Támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync, az iOS MDM és a Samsung KNOX technológiákat. Emellett integrálható a Kaspersky Lab egyéb védelmi rendszereihez, így a központi menedzsment kiterjeszthetővé válhat a mobilok irányába.
 
"A munkavállalók mobilitása növeli az üzleti hatékonyságot - a kis- és nagyvállalatok egyaránt törekszenek ennek biztosítására. Ugyanakkor a kártékony programok folyamatosan növekvő száma komoly kihívás elé állítja a kiberbiztonsági szakembereket. Jó esetben minden szervezetnek saját üzleti, fejlesztési és védelmi stratégiája van, ezért a védelmi megoldásoknak is speciálisnak, testre szabhatónak kell lenniük" - nyilatkozta Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab igazgatóhelyettese.
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal alapú weboldalak frissítését mihamarabb célszerű elvégezni.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention egy közepes veszélyességű biztonsági hibát tartalmaz.

  3. 1

    A Betabot trójai számos kártékony tevékenységbe tud bekapcsolódni. A neve ellenére már egyáltalán nem béta verzióról van szó.

 
Partnerhírek
Okoseszközeink az áramellátást is veszélyeztethetik

A kiberbűnözők internetes hálózatba kapcsolt háztartási készülékeket köthetnek botnetekbe, hogy manipulálhassák az energiahálózatot.

Amikor az ellátási lánc a gyenge pont

Október elején az egész biztonsági világ rácsodálkozott a neves Bloomberg Businessweek tényfeltáró cikkére, mely hardverszintű beépített kémkedésről szólt.

hirdetés
Közösség
1