Tartalomszűréssel gyarapodott a Defender ATP

A Microsoft széles körben is elérhetővé tette a Defender ATP védelmi megoldásához kifejlesztett, vállalati tartalomszűrőjét. Méghozzá ingyenesen!
 

A Microsoft kétségtelenül nagy hangsúlyt helyez a Defender ATP (Advanced Threat Protection) technológiájának fejlesztésére. Idén is rendszeresen jelentett be hozzá újdonságokat. Ezek közé tartozott egyebek mellett a januárban tesztelésre kiadott Web Content Filtering szolgáltatás, amely - ahogy a neve is mutatja - a webes tartalomszűrést hivatott elősegíteni vállalati és intézményi környezetekben. Az év elején a Microsoft a tesztverzióhoz még 60 napos próbalicenceket adott, de végül úgy határozott, hogy az ATP-felhasználók ingyenesen vehetik igénybe az új, immár széles körben elérhető szolgáltatást (igaz még mindig Preview verzióban). 

A Web Content Filtering funkció az üzemeltetők számára lehetőséget ad tartalomszűrési házirendek kialakítására és érvényre juttatására a teljes vállalati környezetben. Felügyelhetővé és kontrollálhatóvá teszi a felhasználók webes tevékenységeit. A weboldalakat kategórizálja, és alapesetben e kategóriákhoz biztosít házirend alapú kontrollokat. Fontos tulajdonsága, hogy extra agentek, hardverek és licencköltség nélkül vethető be, miközben a legnépszerűbb webböngészők mindegyikével (Chrome, Firefox, Edge) használható. 

 
 
  1. 4

    Az SQLite három biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A GitLab fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség