Tartalomszűréssel gyarapodott a Defender ATP

A Microsoft széles körben is elérhetővé tette a Defender ATP védelmi megoldásához kifejlesztett, vállalati tartalomszűrőjét. Méghozzá ingyenesen!
 

A Microsoft kétségtelenül nagy hangsúlyt helyez a Defender ATP (Advanced Threat Protection) technológiájának fejlesztésére. Idén is rendszeresen jelentett be hozzá újdonságokat. Ezek közé tartozott egyebek mellett a januárban tesztelésre kiadott Web Content Filtering szolgáltatás, amely - ahogy a neve is mutatja - a webes tartalomszűrést hivatott elősegíteni vállalati és intézményi környezetekben. Az év elején a Microsoft a tesztverzióhoz még 60 napos próbalicenceket adott, de végül úgy határozott, hogy az ATP-felhasználók ingyenesen vehetik igénybe az új, immár széles körben elérhető szolgáltatást (igaz még mindig Preview verzióban). 

A Web Content Filtering funkció az üzemeltetők számára lehetőséget ad tartalomszűrési házirendek kialakítására és érvényre juttatására a teljes vállalati környezetben. Felügyelhetővé és kontrollálhatóvá teszi a felhasználók webes tevékenységeit. A weboldalakat kategórizálja, és alapesetben e kategóriákhoz biztosít házirend alapú kontrollokat. Fontos tulajdonsága, hogy extra agentek, hardverek és licencköltség nélkül vethető be, miközben a legnépszerűbb webböngészők mindegyikével (Chrome, Firefox, Edge) használható. 

 
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség