Szívén viseli a Microsoft a Mac-ek védelmét

A Microsoft úgy határozott, hogy egy olyan szoftvert fejleszt ki, amely a macOS operációs rendszer védelmét is el tudja látni.
 
hirdetés

A Windows Defender ATP már 2016 óta velünk van, és folyamatosan fejlődik. Most azonban elérkezett az idő arra, hogy ne csak a Windows-os védelem terén jelentkezzen újdonságokkal, hanem immár kikacsintson a Mac-ek felé is. Mivel ezzel a lépéssel a szoftver (biztonsági platform) neve elég furán festett volna a marketing anyagokban, ezért az kiigazításra szorult. Ezen azonban vélhetőleg nem gondolkodtak sokat a cég illetékesei, ugyanis a jövőben a Windows Defender ATP hivatalos neve Microsoft Defender ATP lesz. 

Irány a Mac

A Defender ATP (Advanced Threat Protection) eredetileg elsősorban a Windows 10 védelmére született, azonban tavaly a Windows 7 és a Windows 8.1 kompatibilis kiadása is megjelent. Most pedig - egyelőre szűk körben - tesztelhetővé vált a legújabb verziója, amely immár az alábbi operációs rendszerekre is telepíthető:
macOS Mojave
macOS High Sierra
macOS Sierra. 

A macOS kompatibilis szoftver eget rengető meglepetésekkel nem szolgál a funkcionalitást illetően. Így lehetőséget ad valós idejű és igény szerint indított víruskeresésre, fájlok karanténba helyezésére és kivételek hozzáadására. Ezek mellett konfigurálható, hogy használjon-e felhő alapú védelmi technológiákat, valamint ki- illetve bekapcsolható az automatikus mintaküldés. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a végleges kiadás mikor jelenhet meg. 


Még egy újdonság 

A Microsoft a Windows-os Defendert sem hagyta érintetlenül, hiszen bejelentette a TVM (Threat and Vulnerability Management) első tesztváltozatát. A TVM képességek a Defender ATP részeként fognak elérhetővé válni. Az újdonság célja, hogy segítse a sebezhetőségek, valamint a biztonsági szempontból aggályos konfigurációs beállítások feltérképezését. Emellett segítséget nyújt az incidensek kezelésében, illetve a fenyegetettségek priorizálásában. 

A TVM első nyilvános tesz kiadását egy hónapon belül vehetik birtokba a jelenlegi Defender ATP felhasználók. 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1