Szívén viseli a Microsoft a Mac-ek védelmét

A Microsoft úgy határozott, hogy egy olyan szoftvert fejleszt ki, amely a macOS operációs rendszer védelmét is el tudja látni.
 

A Windows Defender ATP már 2016 óta velünk van, és folyamatosan fejlődik. Most azonban elérkezett az idő arra, hogy ne csak a Windows-os védelem terén jelentkezzen újdonságokkal, hanem immár kikacsintson a Mac-ek felé is. Mivel ezzel a lépéssel a szoftver (biztonsági platform) neve elég furán festett volna a marketing anyagokban, ezért az kiigazításra szorult. Ezen azonban vélhetőleg nem gondolkodtak sokat a cég illetékesei, ugyanis a jövőben a Windows Defender ATP hivatalos neve Microsoft Defender ATP lesz. 

Irány a Mac

A Defender ATP (Advanced Threat Protection) eredetileg elsősorban a Windows 10 védelmére született, azonban tavaly a Windows 7 és a Windows 8.1 kompatibilis kiadása is megjelent. Most pedig - egyelőre szűk körben - tesztelhetővé vált a legújabb verziója, amely immár az alábbi operációs rendszerekre is telepíthető:
macOS Mojave
macOS High Sierra
macOS Sierra. 

A macOS kompatibilis szoftver eget rengető meglepetésekkel nem szolgál a funkcionalitást illetően. Így lehetőséget ad valós idejű és igény szerint indított víruskeresésre, fájlok karanténba helyezésére és kivételek hozzáadására. Ezek mellett konfigurálható, hogy használjon-e felhő alapú védelmi technológiákat, valamint ki- illetve bekapcsolható az automatikus mintaküldés. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a végleges kiadás mikor jelenhet meg. 


Még egy újdonság 

A Microsoft a Windows-os Defendert sem hagyta érintetlenül, hiszen bejelentette a TVM (Threat and Vulnerability Management) első tesztváltozatát. A TVM képességek a Defender ATP részeként fognak elérhetővé válni. Az újdonság célja, hogy segítse a sebezhetőségek, valamint a biztonsági szempontból aggályos konfigurációs beállítások feltérképezését. Emellett segítséget nyújt az incidensek kezelésében, illetve a fenyegetettségek priorizálásában. 

A TVM első nyilvános tesz kiadását egy hónapon belül vehetik birtokba a jelenlegi Defender ATP felhasználók. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1