Szerénykedik a Chafty trójai, pedig...

A Chafty trójai meglehetősen szerény funkcionalitással rendelkezik, de alattomos támadásokat így is elő tud segíteni.
 

A Chafty trójai azon kártékony programok közé sorolható, amelyek jogosulatlan távoli műveletvégrehajtást tesznek lehetővé a fertőzött számítógépeken. Ennek megfelelően egy hátsó kaput nyit, amin keresztül fogadja az utasításokat. Ellentétben sok más, hasonló célú károkozótól, a Chafty nem igazán képes kifinomult műveletek elvégzésére. Tulajdonképpen a képességei kimerülnek fájlok letöltésében, állományok vezérlőszerverre történő feltöltésében, illetve folyamatok leállításában. Ugyanakkor sajnos ez már elégséges lehet arra, hogy egy komolyabb támadás első lépcsőfoka legyen, és további fertőzések forrásául szolgáljon.
 
A Chafty kapcsán felmerülő nehézségeket fokozza, hogy az nem hoz létre semmiféle állományt a rendszeren és a regisztrációs adatbázist sem piszkálja. Ezért a fájlalapú kiszűrésére leginkább akkor van mód, ha a terjesztésére szolgáló fájlt sikerül detektálni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az Oracle 15 biztonsági hibát szüntetett meg a virtualizációs alkalmazásaiban.

  2. 4

    Az Oracle fontos hibajavításokat tett elérhetővé az E-Business Suite-hoz.

  3. 1

    A Tinimeti trójai egy másik kártékony program közreműködésével kerülhet fel a PC-kre, amelyeken hátsó kaput létesít.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1