Szerénykedik a Chafty trójai, pedig...

A Chafty trójai meglehetősen szerény funkcionalitással rendelkezik, de alattomos támadásokat így is elő tud segíteni.
 

A Chafty trójai azon kártékony programok közé sorolható, amelyek jogosulatlan távoli műveletvégrehajtást tesznek lehetővé a fertőzött számítógépeken. Ennek megfelelően egy hátsó kaput nyit, amin keresztül fogadja az utasításokat. Ellentétben sok más, hasonló célú károkozótól, a Chafty nem igazán képes kifinomult műveletek elvégzésére. Tulajdonképpen a képességei kimerülnek fájlok letöltésében, állományok vezérlőszerverre történő feltöltésében, illetve folyamatok leállításában. Ugyanakkor sajnos ez már elégséges lehet arra, hogy egy komolyabb támadás első lépcsőfoka legyen, és további fertőzések forrásául szolgáljon.
 
A Chafty kapcsán felmerülő nehézségeket fokozza, hogy az nem hoz létre semmiféle állományt a rendszeren és a regisztrációs adatbázist sem piszkálja. Ezért a fájlalapú kiszűrésére leginkább akkor van mód, ha a terjesztésére szolgáló fájlt sikerül detektálni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1