Soron kívüli javítást kapott az Internet Explorer

​Az Internet Explorer egy nagyon fontos biztonsági frissítést kapott, amit mihamarabb célszerű telepíteni.
 

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk a Biztonságportál Prémium weboldalain, a Microsoft egy soron kívüli frissítést adott ki. A soronkívüliség nem volt véletlen, ugyanis egy olyan veszélyes sérülékenységet kellett megszüntetni, amelynek kihasználását a kiberbűnözés már megkezdte. A legfrissebb hírek szerint a biztonsági rés eddig elsősorban célzott támadások során jutott szerephez.
 
A biztonsági hibát Clement Lecigne, a Google Threat Analysis Group biztonsági kutatója fedezte fel, és jelezte azt a Microsoftnak. Azonban ez idáig sem a Microsoft, sem a Google nem kívánt részletesebb technikai információkkal szolgálni a sebezhetőséggel kapcsolatban, aminek nyilván biztonsági okai vannak. Előbb meg akarják várni, hogy a lehető legtöbb számítógépre felkerüljenek a frissítések.
 
A sérülékenységről annyit lehet tudni, hogy az Internet Explorer scriptek kezeléséért, végrehajtásáért felelős egyik összetevőjét sújtja. Speciálisan összeállított webes tartalmakkal válhat kihasználhatóvá. A támadónak elég elérnie azt, hogy a felhasználó megnyisson egy ilyen weboldalt, és rögtön jogosulatlan távoli kódfuttatásra nyílik lehetősége. A Microsoft jelezte, hogy amennyiben a felhasználó rendszergazdai jogosultságok birtokában használja a számítógépét, akkor a támadó akár teljes mértékben átveheti a PC feletti irányítást.
 
A Microsoft által letölthetővé tett frissítés legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatás segítségével telepíthető. Beállítástól függően a hibajavítás akár automatikusan is megérkezhet a számítógépekre. Frissítésre az Internet Explorer 9-es, 10-es és 11-es verzióinak esetében is szükség van. (A 8-as kiadás az Internet Explorer 8 for Windows Embedded Standard 2009 XP; POSReady 2009 esetében kapott frissítést.)
 
A Microsoft a webböngésző mielőbbi frissítését javasolja.
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1