Soron kívüli javítást kapott az Internet Explorer

​Az Internet Explorer egy nagyon fontos biztonsági frissítést kapott, amit mihamarabb célszerű telepíteni.
 

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk a Biztonságportál Prémium weboldalain, a Microsoft egy soron kívüli frissítést adott ki. A soronkívüliség nem volt véletlen, ugyanis egy olyan veszélyes sérülékenységet kellett megszüntetni, amelynek kihasználását a kiberbűnözés már megkezdte. A legfrissebb hírek szerint a biztonsági rés eddig elsősorban célzott támadások során jutott szerephez.
 
A biztonsági hibát Clement Lecigne, a Google Threat Analysis Group biztonsági kutatója fedezte fel, és jelezte azt a Microsoftnak. Azonban ez idáig sem a Microsoft, sem a Google nem kívánt részletesebb technikai információkkal szolgálni a sebezhetőséggel kapcsolatban, aminek nyilván biztonsági okai vannak. Előbb meg akarják várni, hogy a lehető legtöbb számítógépre felkerüljenek a frissítések.
 
A sérülékenységről annyit lehet tudni, hogy az Internet Explorer scriptek kezeléséért, végrehajtásáért felelős egyik összetevőjét sújtja. Speciálisan összeállított webes tartalmakkal válhat kihasználhatóvá. A támadónak elég elérnie azt, hogy a felhasználó megnyisson egy ilyen weboldalt, és rögtön jogosulatlan távoli kódfuttatásra nyílik lehetősége. A Microsoft jelezte, hogy amennyiben a felhasználó rendszergazdai jogosultságok birtokában használja a számítógépét, akkor a támadó akár teljes mértékben átveheti a PC feletti irányítást.
 
A Microsoft által letölthetővé tett frissítés legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatás segítségével telepíthető. Beállítástól függően a hibajavítás akár automatikusan is megérkezhet a számítógépekre. Frissítésre az Internet Explorer 9-es, 10-es és 11-es verzióinak esetében is szükség van. (A 8-as kiadás az Internet Explorer 8 for Windows Embedded Standard 2009 XP; POSReady 2009 esetében kapott frissítést.)
 
A Microsoft a webböngésző mielőbbi frissítését javasolja.
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1