Sokan aggodnak szüleikért a netes veszélyek miatt

​A fiatalabb generációk több mint fele attól fél, hogy szüleik internetes átverések, csalások áldozataivá válnak.
 
hirdetés

A Kaspersky friss kutatása alapján egyértelműen kimutathatók a generációs különbségek az idősebb és a fiatalabb nemzedékek között. A felmérés magyarországi adataiból kiderül, hogy az 55 év felettiek majdnem fele ismeri el, hogy nagyon keveset vagy semmit nem tud a netes technológiákról, és problémát jelent számukra egy-egy új elektronikus eszköz beüzemelése. 52 százalékuk családtagjai segítsége nélkül nehezen tudná kezelni az új technikák jelentette kihívásokat. Eközben a fiatalabb generáció közel kétharmada attól tart, hogy amíg ők távol vannak, addig a szüleiktől pénzt csalnak ki a bűnözők, vagy nem boldogulnak az internetes eszközök használatával.
 
Az 55 év feletti magyar válaszadók majdnem háromnegyede a "felszabadító", "lehetőségeket teremtő" kifejezésekkel jellemezné a modern technológiát, mégis közel 50 százalékuk állítja, hogy nagyon keveset vagy semmit nem tud a használatáról és működéséről. Ez pedig oda vezetett, hogy ma már a 17-54 éves korosztály 64,8 százaléka aggódik szüleiért a kibertérben is. Utóbbiak közül 29,6 százalék attól tart, hogy e-maileken keresztül pénzt csalnak ki a felmenőitől. 18,5 százalékuk azért nyugtalankodik, mert nem tudnak interneten banki ügyeket intézni a szüleik, 15 százalékuk pedig attól fél, hogy a szülők online védelme nem megfelelő.
 
"A technológia rohamos fejlődése az autóinkban, irodáinkban és szociális környezetünkben minden generáció számára kihívást jelent. Azok, akik már életük második felében járnak a változásokat nehezebben élik meg, gyakran félnek, és érzik magukat kiszolgáltatottnak. A megfelelő oktatás eszközt jelenthet az ellenérzésekkel szemben" - mondta Kathleen Saxton pszichoterapeuta.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1