Sokan aggodnak szüleikért a netes veszélyek miatt

​A fiatalabb generációk több mint fele attól fél, hogy szüleik internetes átverések, csalások áldozataivá válnak.
 

A Kaspersky friss kutatása alapján egyértelműen kimutathatók a generációs különbségek az idősebb és a fiatalabb nemzedékek között. A felmérés magyarországi adataiból kiderül, hogy az 55 év felettiek majdnem fele ismeri el, hogy nagyon keveset vagy semmit nem tud a netes technológiákról, és problémát jelent számukra egy-egy új elektronikus eszköz beüzemelése. 52 százalékuk családtagjai segítsége nélkül nehezen tudná kezelni az új technikák jelentette kihívásokat. Eközben a fiatalabb generáció közel kétharmada attól tart, hogy amíg ők távol vannak, addig a szüleiktől pénzt csalnak ki a bűnözők, vagy nem boldogulnak az internetes eszközök használatával.
 
Az 55 év feletti magyar válaszadók majdnem háromnegyede a "felszabadító", "lehetőségeket teremtő" kifejezésekkel jellemezné a modern technológiát, mégis közel 50 százalékuk állítja, hogy nagyon keveset vagy semmit nem tud a használatáról és működéséről. Ez pedig oda vezetett, hogy ma már a 17-54 éves korosztály 64,8 százaléka aggódik szüleiért a kibertérben is. Utóbbiak közül 29,6 százalék attól tart, hogy e-maileken keresztül pénzt csalnak ki a felmenőitől. 18,5 százalékuk azért nyugtalankodik, mert nem tudnak interneten banki ügyeket intézni a szüleik, 15 százalékuk pedig attól fél, hogy a szülők online védelme nem megfelelő.
 
"A technológia rohamos fejlődése az autóinkban, irodáinkban és szociális környezetünkben minden generáció számára kihívást jelent. Azok, akik már életük második felében járnak a változásokat nehezebben élik meg, gyakran félnek, és érzik magukat kiszolgáltatottnak. A megfelelő oktatás eszközt jelenthet az ellenérzésekkel szemben" - mondta Kathleen Saxton pszichoterapeuta.
Vélemények
 
  1. 4

    Az IBM egy biztonsgági hibát javított a Security Identity Manager kapcsán.

  2. 4

    Egy súlyos sérülékenységre derült fény a WordPress-hez kapcsolódó Jetpack plugin esetében.

  3. 2

    A Buran zsaroló program nem használ igazán új technikákat, mégis komoly károkat képes okozni a számítógépeken.

 
Partnerhírek
A biztonság miatt halhatnak meg a kórházi betegek

Egy amerikai egyetem kutatása szerint a különböző IT-biztonsági incidensekre válaszként bevezetett óvintézkedések lassabb ellátást eredményeznek, ez pedig több halálesethez vezet.

Miért vonzó célpontok a gamerek a kiberbűnözők számára?

A játékosok számának növekedése, a pénzszerzésre irányuló támadások széles tárháza és az iparágban forgó nagy pénzösszegek csak néhány a számos ok közül, amiért a gamerek vonzó célpontjai az online hackereknek.

hirdetés
Közösség
1