Sok problémát okozhat még a Stormshield elleni támadás

​A Stormshield egy jelentős biztonsági incidensről számolt be. Védelmi termékek forráskódja is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 

Az utóbbi időben a biztonsági cégek egyre nagyobb nyomás alatt vannak a különféle kibertámadások által. A legutóbbi áldozat a Stormshield, amely immár hivatalosan is megerősítette, hogy egy biztonsági incidens áldozatává vált. Ennek során értékes információk kerülhettek ki a cégtől.
 
A kibertámadás vizsgálata jelenleg is folyamatban van, de annyi már biztos, hogy illetéktelen személyeknek sikerült érzékeny rendszerekhez hozzáférést szerezniük. A több mint 40 országában jelenlévő vállalat szerint az elkövetők első körben egy technikai és támogatási portálhoz fértek hozzá, amely alapesetben a partnerek hibajegyeinek kezelésére szolgál. Nem zárható ki, hogy a támadók személyes adatokat, és egyéb technológiai információkat is megkaparintottak.
 
Az incidens további problémákat is felvetett, ugyanis fennáll a lehetősége annak, hogy a feketekalapos hackerek biztonsági eszközök forráskódját is megszerezték. Ez pedig hosszabb távon is komolyabb problémákhoz vezethet. A vizsgáltokban közreműködő ANSSI (French National Agency for the Security of Information Systems) úgy nyilatkozott, hogy a támadókhoz kerülhetett a Stormshield Network Security Industrial Firewall (SNI) forráskódja. Ugyanakkor arra jelenleg semmiféle jel nem utal, hogy az elkövetők manipulálták volna ezeket a forráskódokat, vagy azokkal visszaéléseket követtek volna el.
 
A Stormshield már értesítette az érintett partnereit, akiknek a jelszavát resetelte. Emellett lecserélte az SNS-termékekhez tartozó aláíró tanúsítványokat, és frissítéseket adott ki.
Vélemények
 
  1. 3

    Az osTicket frissítésével két XSS-hiba szüntethető meg.

  2. 3

    A GRUB2-höz számos patch vált letölthetővé, amelyek révén biztonsági hibák is megszüntethetők.

  3. 1

    ​A macOS operációs rendszereket veszélyeztető Slisp.A trójai elsősorban ártalmas weboldalakon keresztül terjed.

 
Partnerhírek
​Felhőalapú biztonsági csomagokkal bővít az ESET

Az új ESET termékcsomagok testreszabható megoldást kínálnak minden cégméretre.

Módosított pályázati kiírás az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” cím elnyerésére

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2021 évre is meghirdeti az „Év információvédelmi dolgozata - 2021” címet.

hirdetés
Közösség