Sok minden más lesz egy zsarolóvírusos támadás után

​Egy felmérés szerint az informatikai vezetők zsarolóvírusokkal kapcsolatos megközelítése nagymértékben megváltozik akkor, amikor a munkahelyüket támadás éri.
 

A Sophos 5000 fő megkérdezésével készült globális felméréséből kiderült, hogy a zsarolóvírus támadások után a szervezetek már soha nem lesznek olyanok, mint azelőtt. 

Zsarolóvírusra épülő támadást elszenvedett szervezetek IT menedzserei esetében háromszor valószínűbb, hogy jelentősen lemaradva érzik magukat a digitális fenyegetések megértésével kapcsolatban, mint azok a kollégáik, akik szervezete még nem élt át ilyen támadást. A megkérdezettek harmada nyilatkozta, hogy a képzett IT biztonsági szakértők toborzása és megtartása jelenti a legnagyobb kihívást a digitális biztonsággal kapcsolatban. 

A felmérés szerint a zsarolóvírusok áldozatai arányosan kevesebb időt fordítanak a fenyegetések megelőzésére és többet a reagálásra összehasonlítva azokkal, akiket még nem ért ilyen támadás. Az áldozatok több erőforrást szánnak az incidensek kezelésére, ahelyett, hogy már eleve megakadályoznák azokat.

"Az erőforrások prioritása terén megjelenő különbség arra utalhat, hogy a zsarolóvírusok áldozatainak összességében több incidenst kell kezelniük. Ugyanakkor ez azt is jelezheti, hogy jobban ügyelnek a fejlettebb támadások összetett természetére, és emiatt több erőforrást szánnak a támadások árulkodó jeleinek észlelésére, valamint kezelésére" - mondta Chester Wisniewski, a Sophos vezető kutatója. 

A tény, hogy a zsarolóvírusok mögött álló csoportok folyamatosan fejlesztik taktikáikat, technikáikat és eljárásaikat, tovább növeli az IT biztonsági csapatokra háruló nyomást. A Sophos szerint az IT biztonsági csapatoknak a nap 24 órájában, a hét minden napján résen kell lenniük, és teljes mértékben tisztában kell lenniük a támadók eszközeivel és magatartásával kapcsolatos legfrissebb információkkal. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Xen egy közepes veszélyességű hibát tartalmaz.

  2. 4

    A Joomla! fejlesztői több biztonsági rendellenességről számoltak be.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Nem csitulnak az e-mailes támadások

A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.

Valamelyest csökkent a koronavírushoz köthető kibertámadások száma, de a Távoli Asztali Protokoll kapcsolatai továbbra is sebezhetők

A zsarolóvírusok történetében először vizsgáltak egy támadást emberölésként, miután meghalt egy megtámadott kórház betege

hirdetés
Közösség