Sok funkcióval megspékelten terjed a Blasqui féreg

​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.
 
hirdetés

A Blasqui.A féreg sok műveletet hajt végre a fertőzött számítógépeken. Elsőként létrehozza a saját fájljait, majd a regisztrációs adatbázis, valamint az ütemezett feladatok manipulálásával gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítását követően is életképes maradjon.
 
A féreg elsősorban arra törekszik, hogy cserélhető adattárolókon és hálózati megosztásokon keresztül minél több PC-re fel tudjon kerülni. Ehhez különféle - elsősorban Windows-os - sérülékenységeket is kihasznál, így a nem megfelelően frissített rendszerekre fokozott veszélyt jelent.
 
A kártékony program brute force módszerekkel SQL Server példányokhoz is igyekszik hozzáférést szerezni. Emellett alkalmas arra, hogy webes (HTML) fájlokat kompromittáljon, amelyekbe egy nemkívánatos kódot szúr be.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1