Sok funkcióval megspékelten terjed a Blasqui féreg

​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.
 

A Blasqui.A féreg sok műveletet hajt végre a fertőzött számítógépeken. Elsőként létrehozza a saját fájljait, majd a regisztrációs adatbázis, valamint az ütemezett feladatok manipulálásával gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítását követően is életképes maradjon.
 
A féreg elsősorban arra törekszik, hogy cserélhető adattárolókon és hálózati megosztásokon keresztül minél több PC-re fel tudjon kerülni. Ehhez különféle - elsősorban Windows-os - sérülékenységeket is kihasznál, így a nem megfelelően frissített rendszerekre fokozott veszélyt jelent.
 
A kártékony program brute force módszerekkel SQL Server példányokhoz is igyekszik hozzáférést szerezni. Emellett alkalmas arra, hogy webes (HTML) fájlokat kompromittáljon, amelyekbe egy nemkívánatos kódot szúr be.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az IBM egy biztonsgági hibát javított a Security Identity Manager kapcsán.

  2. 4

    Egy súlyos sérülékenységre derült fény a WordPress-hez kapcsolódó Jetpack plugin esetében.

  3. 2

    A Buran zsaroló program nem használ igazán új technikákat, mégis komoly károkat képes okozni a számítógépeken.

 
Partnerhírek
A biztonság miatt halhatnak meg a kórházi betegek

Egy amerikai egyetem kutatása szerint a különböző IT-biztonsági incidensekre válaszként bevezetett óvintézkedések lassabb ellátást eredményeznek, ez pedig több halálesethez vezet.

Miért vonzó célpontok a gamerek a kiberbűnözők számára?

A játékosok számának növekedése, a pénzszerzésre irányuló támadások széles tárháza és az iparágban forgó nagy pénzösszegek csak néhány a számos ok közül, amiért a gamerek vonzó célpontjai az online hackereknek.

hirdetés
Közösség
1