Saját bőrükön érzik a cégek a DDoS-támadásokat

​Az elmúlt évben minden harmadik vállalatot, illetve intézményt ért szolgáltatásmegtagadási támadás, ami jól mutatja, hogy e kockázatokat sem célszerű félvállról venni.
 
hirdetés
A Kaspersky Lab felmérése szerint idén a szervezetek 33 százalékát érte elosztott szolgáltatásmegtagadási incidens. Ez az arány tavaly még "csak" 17 százalékra adódott. Ráadásul az elkövetők egyre gyakrabban már nemcsak azért használják ezt a módszert, hogy egy-egy rendszert, szolgáltatást térdre kényszerítsenek, hanem azért is, hogy közvetve értékes és jövedelmező vállalati adatokhoz férhessenek hozzá.
 
A kutatás során megkérdezett vállalatok 50 százaléka a saját bőrén tapasztalja, hogy a DDoS támadások száma és összetettsége nő. Az érintettek 20 százaléka mikróvállalkozás, 33 százaléka KKV, míg a 41 százalékuk nagyvállalat. A DDoS incidenseket elszenvedő cégek 26 százaléka számolt be jelentős működési zavarokról a támadások következtében.
 
Sok vállalat vallja, hogy egy esetleges DDoS támadás valójában csak elfed más jellegű károkozásokat. A válaszadók fele jelezte, hogy a DDoS támadás valójában egy malware terjedését leplezte, míg 49 százalékuknál adatlopás is történt ezzel párhuzamosan.
 
"A DDoS támadások által jelentett fenyegetettség nem enyhül. Nem az a kérdés, hogy lesz-e támadás, hanem hogy mikor. Ezért is fontos, hogy a különböző szervezetek megfelelő IT partner segítségével gondoskodjanak a komplex védelemről, amely képes ellenállni a legösszetettebb vagy legkifinomultabb támadásoknak is" - mondta Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab szakértője. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Cisco a Unified Communications esetében egy frissítést tett elérhetővé.

  2. 3

    Az Ubuntu arról számolt be, hogy a BIND DNS kapcsán egy sebezhetőséget tárt fel.

  3. 4

    A Ruby fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Év eleji trójai áradat

Összességében a trójaik adják a mezőny többségét, szám szerint tíz helyből hetet foglalnak el a vírusok toplistáján.

Törvénytelenek a Facebook adatvédelmi beállításai

Túlzottan elrejti a legnépszerűbb közösségi oldal az adatvédelmi beállításokat, ez pedig nem minősül megalapozott beleegyezésnek.

hirdetés
Közösség
1