Routereket fertőz a Proxym trójai

​A Proxym trójai nem megfelelően védett hálózati útválasztók megfertőzésére specializálódott.
 
hirdetés
A Proxym trójai alapvetően a Linux operációs rendszerrel kompatibilis. Elsősorban nem PC-k és szerverek ostromlására készítették fel a vírusírók, hanem kifejezetten routereket igyekeznek célkeresztbe állítani a szerzeményükkel. A kártékony program pedig nem igazán válogat a különféle architektúrák között, így meglehetősen széles kűrű problémák forrásává válhat. Egyebek mellett az alábbi architektúrákkal kompatibilis:
ARMv4l
i586
MIPS
MIPSel
PowerPC
SH4
 
A Proxym célja, hogy a fertőzött készülékekre, útválasztókra további nemkívánatos programokat, kódokat juttasson fel HTTP vagy FTP kapcsolatokon keresztül. Ezt követően egy proxy-t hoz létre, és azon keresztül irányítja át a HTTP, valamint az SMTP alapú adatforgalmat. Mindez végül a spamerek malmára hajthatja a vizet.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel közepes veszélyességű hibája jogosulatlan rendszerhozzáférést tehet lehetővé.

  2. 1

    A ChaoPZ trójai elsősorban rendszerinformációkat lop, de azért a jelszavak sem kerülik el a figyelmét.

  3. 3

    A NetBSD fejlesztői két sebezhetőségről számoltak be.

 
Partnerhírek
G DATA vs. Tamás zsarolóvírusa

Kaptunk egy új zsarolóvírus mintát Tamástól, aki azt írta nekünk, hogy a VirusTotal szerint ezt az új kártevőt egy neves vírusirtó sem tudja megállítani.

Jól fizet a hibavadászat

A legjobban kereső etikus hackerek 2,7-szer jobban keresnek, mint a hazájukban dolgozó szoftverfejlesztő mérnökök – derült ki egy friss felmérésből.

hirdetés
Közösség
1