Routereket fertőz a Proxym trójai

​A Proxym trójai nem megfelelően védett hálózati útválasztók megfertőzésére specializálódott.
 
hirdetés
A Proxym trójai alapvetően a Linux operációs rendszerrel kompatibilis. Elsősorban nem PC-k és szerverek ostromlására készítették fel a vírusírók, hanem kifejezetten routereket igyekeznek célkeresztbe állítani a szerzeményükkel. A kártékony program pedig nem igazán válogat a különféle architektúrák között, így meglehetősen széles kűrű problémák forrásává válhat. Egyebek mellett az alábbi architektúrákkal kompatibilis:
ARMv4l
i586
MIPS
MIPSel
PowerPC
SH4
 
A Proxym célja, hogy a fertőzött készülékekre, útválasztókra további nemkívánatos programokat, kódokat juttasson fel HTTP vagy FTP kapcsolatokon keresztül. Ezt követően egy proxy-t hoz létre, és azon keresztül irányítja át a HTTP, valamint az SMTP alapú adatforgalmat. Mindez végül a spamerek malmára hajthatja a vizet.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1