Routereket fertőz a Proxym trójai

​A Proxym trójai nem megfelelően védett hálózati útválasztók megfertőzésére specializálódott.
 

A Proxym trójai alapvetően a Linux operációs rendszerrel kompatibilis. Elsősorban nem PC-k és szerverek ostromlására készítették fel a vírusírók, hanem kifejezetten routereket igyekeznek célkeresztbe állítani a szerzeményükkel. A kártékony program pedig nem igazán válogat a különféle architektúrák között, így meglehetősen széles kűrű problémák forrásává válhat. Egyebek mellett az alábbi architektúrákkal kompatibilis:
ARMv4l
i586
MIPS
MIPSel
PowerPC
SH4
 
A Proxym célja, hogy a fertőzött készülékekre, útválasztókra további nemkívánatos programokat, kódokat juttasson fel HTTP vagy FTP kapcsolatokon keresztül. Ezt követően egy proxy-t hoz létre, és azon keresztül irányítja át a HTTP, valamint az SMTP alapú adatforgalmat. Mindez végül a spamerek malmára hajthatja a vizet.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1