Routereket fertőz a Proxym trójai

​A Proxym trójai nem megfelelően védett hálózati útválasztók megfertőzésére specializálódott.
 
hirdetés
A Proxym trójai alapvetően a Linux operációs rendszerrel kompatibilis. Elsősorban nem PC-k és szerverek ostromlására készítették fel a vírusírók, hanem kifejezetten routereket igyekeznek célkeresztbe állítani a szerzeményükkel. A kártékony program pedig nem igazán válogat a különféle architektúrák között, így meglehetősen széles kűrű problémák forrásává válhat. Egyebek mellett az alábbi architektúrákkal kompatibilis:
ARMv4l
i586
MIPS
MIPSel
PowerPC
SH4
 
A Proxym célja, hogy a fertőzött készülékekre, útválasztókra további nemkívánatos programokat, kódokat juttasson fel HTTP vagy FTP kapcsolatokon keresztül. Ezt követően egy proxy-t hoz létre, és azon keresztül irányítja át a HTTP, valamint az SMTP alapú adatforgalmat. Mindez végül a spamerek malmára hajthatja a vizet.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

Gyorsan változnak az adathalász weboldalak

Változtattak támadási technikájukon az adathalász hackerek: ahelyett, hogy egy adott weboldalra tereljék a felhasználókat, pár óránként változtatják a webcímeket, hogy ne lehessen letiltani őket.

hirdetés
Közösség
1