Rohamosan nőnek a biztonsági kiadások a pénzügyi szektorban

​Az internetes támadások megfékezésének költsége a pénzügyi szolgáltatóknál a legmagasabb. A kiadások pedig egyre csak nőnek.
 

Az Accenture és a Ponemon Institute közös jelentése az internetes bűnözés megállításának költségvonzatát vizsgálja, és saját költségszámítási módszertan alkalmazásával évenkénti összehasonlításokat végez. A jelentésből kiderül, hogy a pénzügyi szolgáltatóknál az internetes bűnözés miatt évente felmerülő globális átlagköltség mára eléri a 18,5 millió dollárt. (Az elemzés az incidensek közvetlen költségeivel foglalkozik, nem veszi figyelembe a következmények elhárításának hosszabb távú terheit.)
 
A pénzügyi szektorban a belső támadások okozzák a legmagasabb - támadásonként átlagosan 243 ezer dolláros - költséget, és ezek következményeinek felszámolása tart a leghosszabb ideig, átlagosan 55 napig. Ez jóval több, mint akár a zsarolóvírusok vagy a weben keresztül történő támadások elhárításához szükséges idő (33,8 és 25,9 nap).
 
"Megelőző ráfordítással és célzott technológiai beruházásokkal csökkenteni lehetne ezt a költséget. Ezáltal a bankok és a biztosítótársaságok általános internetes biztonsága is javulna. Ez a költségmegtakarítás rendkívül fontos volna a pénzügyi iparág számára" - mutatott rá Chris Thompson, az Accenture Security biztonságért felelős vezetője.
 
A pénzügyi szolgáltatóknak felül kell vizsgálniuk biztonsági beruházásaikat
 
A jelentésből az is kiderül, hogy a cégeknek mindössze az egyharmada veti be az automatizációt, a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást az internetes fenyegetések elleni harcban. Ez azért érdekes, mert az alkalmazásukkal költségmegtakarítást lehet elérni a vállalati biztonság terén.
 
A jelentés egy másik problémára is felhívja a figyelmet. A cégek mindössze 24 százaléka alkalmazza kiterjedten az internetes analitikát és a felhasználói viselkedéselemzést. Az Accenture szakértői szerint ez is azt mutatja, hogy a pénzügyi szolgáltatók gyakorta kevésbé nyitottak, illetve rugalmasak, ezért nem könnyű számukra a működési hatékonyságukat javító beruházások végrehajtása.
 
A jelentés szerint a pénzügyi szolgáltatók nem kezelik prioritásként azokat a biztonsági befektetéseket, amelyek valóban segítenének csökkenteni az internetes bűnözés által okozott károkat. A biztonsági intelligencia terén végrehajtott beruházások becsült megtérülése 22,5%, ennél csak a fejlett azonosság- és hozzáférés-kezelés ért el kedvezőbb értéket. Azonban, ha a költés százalékos aránya szerint vizsgáljuk a biztonsági technológiák rangsorát, akkor azt látjuk, hogy a biztonsági intelligencia a három legkevésbé fontos beruházási terület közé tartozik ebben a szektorban. Hasonló szakadék figyelhető meg az automatizáció, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és az internetes analitika területén is.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
Hamis szerelem a Facebookon

Tragédiába torkollott egy facebookos kamuprofil körüli eset, a féltékeny férj lelőtte az online csalók áldozatául esett feleségét.

A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

hirdetés
Közösség
1