Régóta várt funkcióval bővül a Teams

​A Microsoft Teams egy fontos adósságát fogja törleszteni júliusban: elérhetővé válik a végponttól végpontig terjedő titkosítás.
 

A végponttól végpontig történő titkosítással felvértezett kommunikációs technológiák az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerephez jutottak. Először a legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazások kezdték el támogatni ezt a fajta védett kommunikációt. 2020 októberében pedig a Zoom is alkalmassá vált arra, hogy akár a konferenciabeszélgetések során is teljes körű titkosítás legyen megvalósítható még az ingyenes beszélgetések, meetingek során is.
 
A Microsoft Teams azonban e tekintetben nem igazán lépett előre, egészen mostanáig. Ugyan a tartalmak adatátvitelkori titkosítása természetesen adott volt, de a titkosítás nem volt teljes körű. Ezért volt lehetőség például arra, hogy a Teams üzemeltetők automatikusan rögzítsék a beszélgetéseket, hívásokat, és azokat bármikor visszahallgathatóvá tegyék.
 
Mostanra a Microsoft is belátta, hogy van igény a végponttól végpontig terjedő titkosításra, hiszen bármely szervezet esetében vannak olyan beszélgetések, amelyek rögzítése biztonsági kockázatokat vet fel. Jó hír, hogy július elejétől a Teams legalább az 1:1 VoIP hívások esetében lehetővé teszi majd a teljes körű titkosítást. A Teams adminisztrátorok a teljes szervezetre, vagy akár egyes felhasználókra is engedélyezhetik a védett hívásokat annak függvényében, hogy éppen milyen megfelelőségi követelményeknek kell eleget tenniük. Az ehhez szükséges opciókat az adatvédelmi beállítások között lehet majd megtalálni.
 
A Microsoft jelezte, hogy a végponttól végpontig terjedő titkosítással folytatott hívások esetében meg fog szűnni a rögzíthetőség lehetősége, de természetesen a "normál" beszélgetések esetében minden marad a régiben.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google ismét veszélyes biztonsági réseket foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 3

    Az Apple egy hibajavítást tett elérhetővé az iMovie alkalmazáshoz.

  3. 3

    Az AstroLocker egy meglehetősen komplex működésű zsarolóvírus, amely fájlok titkosításával okoz károkat.

 
Partnerhírek
A stalkerware alkalmazások veszélyei

​A stalkerware alkalmazások veszélynek teszik ki a megfigyelt áldozatokat, de az utánuk kémkedőket is.

Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

2021. május 31, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg.

hirdetés
Közösség