Rátesz egy lapáttal a biztonságra a Stratis

A Stratis egy olyan új üzletággal bővült, amelynek információbiztonsági szolgáltatások biztosítása lesz a feladata.
 
hirdetés
A Stratis az elmúlt évek stratégiáját folytatva újabb cég üzleti kompetenciáit vonja be a portfoliójába. Az utóbbi időszak hasonló célú cégfelvásárlásait követően október elejétől a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel működik együtt. A B-Trust iSEC vezetője, Dr. Dolowschiák Márk pedig egyúttal a Stratis újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője lesz.
 
A biztonsági tanácsadás korábban is része volt a Stratis kínálatának, de a piaci tendenciák azt mutatják, hogy az eddigieknél jobban fókuszba kell helyeznie ezt a területet. "A technológiai fejlődés gyors piaci átalakulást diktál, az automatizálás robbanásszerű fejlődése, a "dolgok internetének" (IoT) és a felhő alapú megoldások térnyerése egyre több, újszerű információbiztonsági kockázatot jelent. Az ügyfeleink elvárják, hogy szolgáltatásaink szerves részeként segítsünk ezeket kezelni" - magyarázta az új, információbiztonsági üzletág létrehozásának indokoltságát Juhász Miklós alapító.  
 
A B-Trust iSEC mostani csatlakozásával olyan kompetenciákkal bővül a Stratis üzleti portfoliója, mint az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakítása, a biztonsági adattárházak létrehozása, az adatszivárgási megoldások bevezetése, illetve az IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágítása.
 
Dr. Dolowschiák Márk különösen intenzív piaci növekedésre számít az Industry 4.0, vagyis az iparban, gyártó cégeknél végbe menő informatikai fejlesztések biztonságának megteremtésében, de ugyanilyen fokú igénynövekedés várható például az egészségügy informatikai fejlesztéseinek (eHealth) következtében is.
Vélemények
 
  1. 3

    A Microsoft a Visual Studiohoz egy biztonsági hibajavítást tett letölthetővé.

  2. 4

    Az Apache Storm legújabb frissítése egy veszélyes sérülékenységet orvosol.

  3. 4

    Az Adobe az Acrobat és a Reader alkalmazásaihoz több tucat biztonsági hibajavítást tett elérhetővé.

 
Partnerhírek
A nyár toplistás kártevői

A Top10 listát ezúttal is a CoinMiner trójai vezeti. Ez egy olyan szkript, amely a felhasználó tudta és jóváhagyása nélkül képes a kriptovaluták bányászatára.

​Fertőzött androidos Fortnite terjed

A Fortnite fejlesztői a nyárra ígérték az androidos verziót, de a hamis változatok már elkezdtek terjedni.

hirdetés
Közösség
1