Rátesz egy lapáttal a biztonságra a Stratis

A Stratis egy olyan új üzletággal bővült, amelynek információbiztonsági szolgáltatások biztosítása lesz a feladata.
 
hirdetés
A Stratis az elmúlt évek stratégiáját folytatva újabb cég üzleti kompetenciáit vonja be a portfoliójába. Az utóbbi időszak hasonló célú cégfelvásárlásait követően október elejétől a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel működik együtt. A B-Trust iSEC vezetője, Dr. Dolowschiák Márk pedig egyúttal a Stratis újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője lesz.
 
A biztonsági tanácsadás korábban is része volt a Stratis kínálatának, de a piaci tendenciák azt mutatják, hogy az eddigieknél jobban fókuszba kell helyeznie ezt a területet. "A technológiai fejlődés gyors piaci átalakulást diktál, az automatizálás robbanásszerű fejlődése, a "dolgok internetének" (IoT) és a felhő alapú megoldások térnyerése egyre több, újszerű információbiztonsági kockázatot jelent. Az ügyfeleink elvárják, hogy szolgáltatásaink szerves részeként segítsünk ezeket kezelni" - magyarázta az új, információbiztonsági üzletág létrehozásának indokoltságát Juhász Miklós alapító.  
 
A B-Trust iSEC mostani csatlakozásával olyan kompetenciákkal bővül a Stratis üzleti portfoliója, mint az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakítása, a biztonsági adattárházak létrehozása, az adatszivárgási megoldások bevezetése, illetve az IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágítása.
 
Dr. Dolowschiák Márk különösen intenzív piaci növekedésre számít az Industry 4.0, vagyis az iparban, gyártó cégeknél végbe menő informatikai fejlesztések biztonságának megteremtésében, de ugyanilyen fokú igénynövekedés várható például az egészségügy informatikai fejlesztéseinek (eHealth) következtében is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google újabb hibajavításokat adott ki a Chrome webböngészőhöz.

  2. 3

    A Cisco Jabber legutóbb feltárt sebezhetősége adatlopásra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Cisco két sebezhetőséget szüntetett meg az IOPS kapcsán.

 
Partnerhírek
Új védelem a zsarolóvírusok ellen

A G DATA egy olyan intelligens zsarolásvédelmi modult integrált termékeibe, amely kikapcsolt vírusvédelem mellett is megállítja a merevlemezeket titkosító kártevőket.

Minden internetezőt érint a WPA2-es protokoll hibája

Egy korábban felfedezett, de most publikált sebezhetőség a vezetéknélküli hálózatok WPA2-es titkosításának hibáján keresztül lehetővé teszi, hogy külső támadó behatoljon rendszerünkbe.

hirdetés
Közösség
1