Rátesz egy lapáttal a biztonságra a Stratis

A Stratis egy olyan új üzletággal bővült, amelynek információbiztonsági szolgáltatások biztosítása lesz a feladata.
 
hirdetés
A Stratis az elmúlt évek stratégiáját folytatva újabb cég üzleti kompetenciáit vonja be a portfoliójába. Az utóbbi időszak hasonló célú cégfelvásárlásait követően október elejétől a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel működik együtt. A B-Trust iSEC vezetője, Dr. Dolowschiák Márk pedig egyúttal a Stratis újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője lesz.
 
A biztonsági tanácsadás korábban is része volt a Stratis kínálatának, de a piaci tendenciák azt mutatják, hogy az eddigieknél jobban fókuszba kell helyeznie ezt a területet. "A technológiai fejlődés gyors piaci átalakulást diktál, az automatizálás robbanásszerű fejlődése, a "dolgok internetének" (IoT) és a felhő alapú megoldások térnyerése egyre több, újszerű információbiztonsági kockázatot jelent. Az ügyfeleink elvárják, hogy szolgáltatásaink szerves részeként segítsünk ezeket kezelni" - magyarázta az új, információbiztonsági üzletág létrehozásának indokoltságát Juhász Miklós alapító.  
 
A B-Trust iSEC mostani csatlakozásával olyan kompetenciákkal bővül a Stratis üzleti portfoliója, mint az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakítása, a biztonsági adattárházak létrehozása, az adatszivárgási megoldások bevezetése, illetve az IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágítása.
 
Dr. Dolowschiák Márk különösen intenzív piaci növekedésre számít az Industry 4.0, vagyis az iparban, gyártó cégeknél végbe menő informatikai fejlesztések biztonságának megteremtésében, de ugyanilyen fokú igénynövekedés várható például az egészségügy informatikai fejlesztéseinek (eHealth) következtében is.
Vélemények
 
  1. 4

    A támogatással rendelkező Windows operációs rendszerekben javítható a WPA/WPA2 sebezhetőség.

  2. 4

    Az ArubaOS fejlesztői elkészítették a WPA/WPA2 kapcsán felmerült sebezhetőségek javításait.

  3. 4

    A Juniper több terméke esetében is befoltozta a WPA/WPA2-vel összefüggő sérülékenységeket.

 
Partnerhírek
Új androidos zsarolóvírust fedezett fel az ESET

​Az ESET kutatói felfedezték az első olyan zsarolóvírust, amely az Android hozzáférési szolgáltatásain keresztül támad.

Európai kiberbiztonsági hónap

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) által immár 5. alkalommal szervezett októberi kampány célja a kiberfenyegetések részletes bemutatása és a biztonságtudatosság növelése.

hirdetés
Közösség
1