Rátesz egy lapáttal a biztonságra a Stratis

A Stratis egy olyan új üzletággal bővült, amelynek információbiztonsági szolgáltatások biztosítása lesz a feladata.
 
hirdetés
A Stratis az elmúlt évek stratégiáját folytatva újabb cég üzleti kompetenciáit vonja be a portfoliójába. Az utóbbi időszak hasonló célú cégfelvásárlásait követően október elejétől a B-Trust iSEC információbiztonsági szaktanácsadócéggel működik együtt. A B-Trust iSEC vezetője, Dr. Dolowschiák Márk pedig egyúttal a Stratis újonnan létrejövő információbiztonsági üzletágának vezetője lesz.
 
A biztonsági tanácsadás korábban is része volt a Stratis kínálatának, de a piaci tendenciák azt mutatják, hogy az eddigieknél jobban fókuszba kell helyeznie ezt a területet. "A technológiai fejlődés gyors piaci átalakulást diktál, az automatizálás robbanásszerű fejlődése, a "dolgok internetének" (IoT) és a felhő alapú megoldások térnyerése egyre több, újszerű információbiztonsági kockázatot jelent. Az ügyfeleink elvárják, hogy szolgáltatásaink szerves részeként segítsünk ezeket kezelni" - magyarázta az új, információbiztonsági üzletág létrehozásának indokoltságát Juhász Miklós alapító.  
 
A B-Trust iSEC mostani csatlakozásával olyan kompetenciákkal bővül a Stratis üzleti portfoliója, mint az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) való megfelelőség kialakítása, a biztonsági adattárházak létrehozása, az adatszivárgási megoldások bevezetése, illetve az IT biztonsági szervezetek költséghatékonysági szempontból történő átvilágítása.
 
Dr. Dolowschiák Márk különösen intenzív piaci növekedésre számít az Industry 4.0, vagyis az iparban, gyártó cégeknél végbe menő informatikai fejlesztések biztonságának megteremtésében, de ugyanilyen fokú igénynövekedés várható például az egészségügy informatikai fejlesztéseinek (eHealth) következtében is.
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán egy közepes veszélyességű sérülékenységre derült fény.

  2. 3

    Az Apache Commons egy biztonsági frissítéssel gyarapodott.

  3. 1

    Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

 
Partnerhírek
Robotot fertőzött a zsarolóvírus

Eddig a zsarolóvírusok a PC és az androidos telefonok felhasználóinak okoztak fejfájást, de a jövőben a fém-szoftver robotok is lehetnek a kártevők célpontjai. A kutatók interneten keresztül fertőztek meg egy robotot.

Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

hirdetés
Közösség
1