Rajta tartja a szemét az alkalmazásokon a Facebook

​A Facebook ezentúl tájékoztató értesítőket küld a külső alkalmazásokkal elvégzett bejelentkezésekről is.
 

A Facebook is rendszeresen jelent be biztonsági újdonságokat. Erre persze minden oka megvan a vállalatnak, hiszen az elmúlt évben is több jelentős botrányba sikerült belekeverednie különféle adatvédelmi és adatbiztonsági problémák miatt. A legutóbb elérhetővé tett védelmi megoldás sem véletlenül született meg, hiszen körülbelül két hónappal ezelőtt derült fény arra az esetre, amelynek során több mint 100 külső alkalmazás (és fejlesztő) illetéktelenül fért hozzá felhasználói adatokhoz.
 
A Facebook úgy határozott, hogy a hitelesítésekkel kapcsolatos értesítőit, riasztásait újabbakkal egészíti ki. Így mostantól a felhasználók akkor is kaphatnak egy-egy üzenetet, ha egy külső alkalmazás esetében a Facebook-fiókjuk segítségével hitelesítik magukat, és az adott szoftver vagy szolgáltatás különféle adatokhoz próbál hozzáférni. Akkor is generálódni fog riasztás, ha egy alkalmazás úgy igyekszik adatokat lekérdezni, hogy már lejárt a felhasználótól korábban kapott engedélye. A Facebook szakemberei szerint ezzel a funkcióval követhetőbbé válnak az adathozzáférések, és nagyobb kontroll valósítható meg.
 
A szóban forgó értesítések, riasztások a profilokhoz megadott e-mail postafiókokba kerülnek, vagy a mobilos Facebook alkalmazás jeleníti meg azokat.
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség