Rajta tartja a szemét az alkalmazásokon a Facebook

​A Facebook ezentúl tájékoztató értesítőket küld a külső alkalmazásokkal elvégzett bejelentkezésekről is.
 

A Facebook is rendszeresen jelent be biztonsági újdonságokat. Erre persze minden oka megvan a vállalatnak, hiszen az elmúlt évben is több jelentős botrányba sikerült belekeverednie különféle adatvédelmi és adatbiztonsági problémák miatt. A legutóbb elérhetővé tett védelmi megoldás sem véletlenül született meg, hiszen körülbelül két hónappal ezelőtt derült fény arra az esetre, amelynek során több mint 100 külső alkalmazás (és fejlesztő) illetéktelenül fért hozzá felhasználói adatokhoz.
 
A Facebook úgy határozott, hogy a hitelesítésekkel kapcsolatos értesítőit, riasztásait újabbakkal egészíti ki. Így mostantól a felhasználók akkor is kaphatnak egy-egy üzenetet, ha egy külső alkalmazás esetében a Facebook-fiókjuk segítségével hitelesítik magukat, és az adott szoftver vagy szolgáltatás különféle adatokhoz próbál hozzáférni. Akkor is generálódni fog riasztás, ha egy alkalmazás úgy igyekszik adatokat lekérdezni, hogy már lejárt a felhasználótól korábban kapott engedélye. A Facebook szakemberei szerint ezzel a funkcióval követhetőbbé válnak az adathozzáférések, és nagyobb kontroll valósítható meg.
 
A szóban forgó értesítések, riasztások a profilokhoz megadott e-mail postafiókokba kerülnek, vagy a mobilos Facebook alkalmazás jeleníti meg azokat.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség