Rajta tartja a szemét az alkalmazásokon a Facebook

​A Facebook ezentúl tájékoztató értesítőket küld a külső alkalmazásokkal elvégzett bejelentkezésekről is.
 

A Facebook is rendszeresen jelent be biztonsági újdonságokat. Erre persze minden oka megvan a vállalatnak, hiszen az elmúlt évben is több jelentős botrányba sikerült belekeverednie különféle adatvédelmi és adatbiztonsági problémák miatt. A legutóbb elérhetővé tett védelmi megoldás sem véletlenül született meg, hiszen körülbelül két hónappal ezelőtt derült fény arra az esetre, amelynek során több mint 100 külső alkalmazás (és fejlesztő) illetéktelenül fért hozzá felhasználói adatokhoz.
 
A Facebook úgy határozott, hogy a hitelesítésekkel kapcsolatos értesítőit, riasztásait újabbakkal egészíti ki. Így mostantól a felhasználók akkor is kaphatnak egy-egy üzenetet, ha egy külső alkalmazás esetében a Facebook-fiókjuk segítségével hitelesítik magukat, és az adott szoftver vagy szolgáltatás különféle adatokhoz próbál hozzáférni. Akkor is generálódni fog riasztás, ha egy alkalmazás úgy igyekszik adatokat lekérdezni, hogy már lejárt a felhasználótól korábban kapott engedélye. A Facebook szakemberei szerint ezzel a funkcióval követhetőbbé válnak az adathozzáférések, és nagyobb kontroll valósítható meg.
 
A szóban forgó értesítések, riasztások a profilokhoz megadott e-mail postafiókokba kerülnek, vagy a mobilos Facebook alkalmazás jeleníti meg azokat.
Vélemények
 
  1. 4

    A WordPress kompatibilis ThemeREX bővítmények kapcsán egy súlyos sebezhetőségre derült fény.

  2. 3

    Az IBM újabb hibajavításokat tett elérhetővé a WebSphere Application Serverhez.

  3. 1

    Az Anchor.A trójai elsősorban azzal tud problémákat okozni, hogy egyéb károkozókat juttat fel a számítógépekre.

 
Partnerhírek
A fertőzést is visszafordítja

A G DATA vírusirtója mostantól egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.

​A koronavírussal kapcsolatos félelmeket használják számítógépes kártevők terjesztésére

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet kihasználva terjesztenek számítógépes kártevőket.

hirdetés
Közösség
1