Pythonban született a Zealot trójai

A Zealot trójai egy egyszerű script segítségével igyekszik kártékony műveleteket végrehajtani a számítógépeken.
 
hirdetés
A Zealot trójai tulajdonképpen egy nem túl bonyolult Python kód. A feladata, hogy a számítógépekről kapcsolódjon egy vagy több vezérlőszerverhez. E kiszolgálókról pedig egy PowerShell scriptet tölt le, amit azonnal le is futtat. 

A kártékony program fontos jellemzője, hogy megkísérli kihasználni a tavaly nagy visszhangot kiváltó SMB sérülékenységeket, jelesül az EternalBlue és az EternalSynergy biztonsági hibákat. Amennyiben ez sikerül számára, akkor további károkozásokba kapcsolódik be attól függően, hogy az elkövetők milyen feladatok elvégzésére akarják utasítani a szerzeményüket.

Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán egy közepes veszélyességű sérülékenységre derült fény.

  2. 3

    Az Apache Commons egy biztonsági frissítéssel gyarapodott.

  3. 1

    Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

 
Partnerhírek
Robotot fertőzött a zsarolóvírus

Eddig a zsarolóvírusok a PC és az androidos telefonok felhasználóinak okoztak fejfájást, de a jövőben a fém-szoftver robotok is lehetnek a kártevők célpontjai. A kutatók interneten keresztül fertőztek meg egy robotot.

Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

hirdetés
Közösség
1