Pythonban született a Zealot trójai

A Zealot trójai egy egyszerű script segítségével igyekszik kártékony műveleteket végrehajtani a számítógépeken.
 
hirdetés
A Zealot trójai tulajdonképpen egy nem túl bonyolult Python kód. A feladata, hogy a számítógépekről kapcsolódjon egy vagy több vezérlőszerverhez. E kiszolgálókról pedig egy PowerShell scriptet tölt le, amit azonnal le is futtat. 

A kártékony program fontos jellemzője, hogy megkísérli kihasználni a tavaly nagy visszhangot kiváltó SMB sérülékenységeket, jelesül az EternalBlue és az EternalSynergy biztonsági hibákat. Amennyiben ez sikerül számára, akkor további károkozásokba kapcsolódik be attól függően, hogy az elkövetők milyen feladatok elvégzésére akarják utasítani a szerzeményüket.

Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1