Privát felhővel ügyeskedik a Kaspersky

​A Kaspersky Lab legújabb megoldás lehetőséget ad a vállalatok számára, hogy a felhős vírusvédelmi technológiákat helyi környezetekben is bevessék.
 
hirdetés
A felhő alapú vírusvédelmi technológiák fontos szerepet töltenek be a biztonság fenntartásában, hiszen jelentős adatbázisok és még jelentősebb erőforrások állnak rendelkezésre a kártékony programok detektálásához, illetve elemzéséhez. Ugyanakkor e felhős megoldások vállalati és intézményi környezetekben korántsem mindig bevezethetők, aminek jogszabályi, illetve adatvédelmi okai is lehetnek. Így ezek a szervezetek nem tudnak teljes mértékben élni a biztonsági cégeknél lévő erőforrásokkal és az ott lévő biztonsági intelligenciával.
 

"Az a képesség, hogy a lehető leggyorsabban megállítsák a fejlett fenyegetések gyilkos láncát, kulcsfontosságú a kormányzati intézmények és a vállalkozások számára. Azonban vannak szervezetek, amelyek gyakran nem tudják teljes mértékben kihasználni a felhő alapú intelligenciát a biztonsági előírások és korlátozások miatt - főként az állami cégeknél és szervezeteknél van szigorú adatvédelmi-protokoll"

- nyilatkozta Alessio Aceti, a Kaspersky Lab vállalati üzletágának vezetője
 
A Kaspersky Lab úgy határozott, hogy áthidalja a problémát és egy privát cloud technológia segítségével a "zárkózott" vállalatok számára is elérhetővé teszi a KSN (Kaspersky Security Network) hálózata által biztosított védelmi előnyöket. Így született meg a Kaspersky Private Security Network, amelynek legutóbbi kiadása módot ad a precíz testre szabásra. 

 
A Kaspersky Private Security Network egy saját, felhős környezetet jelent, amely a KSN belső példányát tartalmazza. A fenyegetésekkel kapcsolatos információk a KSN-től egyirányú szinkronizálással érkeznek, vagyis a vállalati hálózaton keresztül nem kerül ki adat a felhőbe.
  
A Kaspersky Private Security Network új funkciói lehetővé teszik, hogy a vállalatok ügyfélspecifikus adatokat adjanak hozzá a helyi adatbázishoz. Így például fájl hash-ekkel bővíthető a rendszer, amik aztán fehér- és feketelistázáshoz is felhasználhatók. A védelmi adatbázis URL-ekkel is bővíthető.
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1