PHP-s oldalakkal vezérelhető a Bitartra trójai

A Bitartra trójai webszervereken keresztül kapja azokat az utasításokat, amelyeket az áldozatául eső számítógépeken végre kell hajtania.
 

A Bitartra trójai hátsó kapu kiépítésére és adatlopásra specializálódott. Az előbbi ténykedése jelenti a nagyobb kockázatot, mivel távolról vezérelhető módon biztosítja a terjesztői számára a fertőzött rendszerekhez történő jogosulatlan hozzáférést.
 
A károkozó érdekessége, hogy a vezérlőszervereivel folytatott kommunikációja során webes technológiákat használ. Így például PHP-alapú weboldalakat tölt le. Ennek során képes frissíteni a saját állományait, valamint hozzájut az általa elvégzendő feladatok listájához.
 
A Bitartra a számítógépekről jelenleg elsősorban rendszerinformációkat szivárogtat ki. Így például az operációs rendszer legfontosabb paramétereiről is tájékoztatja a támadókat.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Xpdf esetében számos biztonsági résre derült fény.

  2. 3

    A Tesla Model 3 biztonsági hibája webböngészővel történő manipulációra ad módot.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1