Pendrive-okhoz ragaszkodik a Bladabindi féreg

A Bladabindi féreg cserélhető meghajtókon keresztül igyekszik minél több számítógépre felkerülni.
 
hirdetés

A Bladabindi.AA féreg egy régi trükköt használ fel ahhoz, hogy a lehető legtöbb rendszerre fel tudjon kerülni. A készítői nemes egyszerűséggel ismét elővették a pendrive-os technikát, azaz cserélhető meghajtókon keresztül próbálják szaporítani a szerzeményüket.
 
A féreg leginkább onnan ismerhető fel, hogy a fertőzött adattárolókon létrehoz egy "sss" nevű mappát, amelybe belementi a terjedéséhez szükséges állományokat. Mindezek mellett minden gyökérkönyvtárban lévő fájlt átmozgat ebbe a mappába, vélhetőleg azért, hogy így vegye rá a felhasználót arra, hogy nyissa meg a problémás könyvtárat.
 
A Bladabindi.AA önmagában nem okoz közvetlen károkat, nem rombol a számítógépeken. A jelenlegi célja egyértelműen a minél gyorsabb terjedés.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1