Pendrive-okhoz ragaszkodik a Bladabindi féreg

A Bladabindi féreg cserélhető meghajtókon keresztül igyekszik minél több számítógépre felkerülni.
 

A Bladabindi.AA féreg egy régi trükköt használ fel ahhoz, hogy a lehető legtöbb rendszerre fel tudjon kerülni. A készítői nemes egyszerűséggel ismét elővették a pendrive-os technikát, azaz cserélhető meghajtókon keresztül próbálják szaporítani a szerzeményüket.
 
A féreg leginkább onnan ismerhető fel, hogy a fertőzött adattárolókon létrehoz egy "sss" nevű mappát, amelybe belementi a terjedéséhez szükséges állományokat. Mindezek mellett minden gyökérkönyvtárban lévő fájlt átmozgat ebbe a mappába, vélhetőleg azért, hogy így vegye rá a felhasználót arra, hogy nyissa meg a problémás könyvtárat.
 
A Bladabindi.AA önmagában nem okoz közvetlen károkat, nem rombol a számítógépeken. A jelenlegi célja egyértelműen a minél gyorsabb terjedés.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1