Pendrive-okhoz ragaszkodik a Bladabindi féreg

A Bladabindi féreg cserélhető meghajtókon keresztül igyekszik minél több számítógépre felkerülni.
 

A Bladabindi.AA féreg egy régi trükköt használ fel ahhoz, hogy a lehető legtöbb rendszerre fel tudjon kerülni. A készítői nemes egyszerűséggel ismét elővették a pendrive-os technikát, azaz cserélhető meghajtókon keresztül próbálják szaporítani a szerzeményüket.
 
A féreg leginkább onnan ismerhető fel, hogy a fertőzött adattárolókon létrehoz egy "sss" nevű mappát, amelybe belementi a terjedéséhez szükséges állományokat. Mindezek mellett minden gyökérkönyvtárban lévő fájlt átmozgat ebbe a mappába, vélhetőleg azért, hogy így vegye rá a felhasználót arra, hogy nyissa meg a problémás könyvtárat.
 
A Bladabindi.AA önmagában nem okoz közvetlen károkat, nem rombol a számítógépeken. A jelenlegi célja egyértelműen a minél gyorsabb terjedés.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1