Online lesz követhető a 17. HACKTIVITY

A járványhelyzetre való tekintettel a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2020. október 8-10 között online stream formájában lesz követhető rengeteg előadással, beszélgetésekkel és nagyobb lélegzetvételű workshopokkal. (X)
 

2020-ban tizenhetedik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t, amely hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, de mégis ismeretterjesztő és néha mélyen technikai formában.

A COVID-19 okozta bizonytalan nemzetközi helyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a résztvevők és az előadók egészségét szem előtt tartva 2020-ban a kibertérbe költöztetik a Hacktivity-t. A koncepció megálmodásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy megtartsák a rendezvény alap struktúráját, de néhány innovatív ötlettel még színesebbé tegyék azt, miközben a virtuális közeg adta lehetőségeket maximálisan kihasználják, hogy egy interaktív és élő konferencia jöhessen létre.

A jegyet váltó érdeklődők az online stream elérésén kívül belépést nyernek a konferencia hivatalos chat-szobájába, ahol nem csak egymással folytathatnak eszmecserét, de kérdezhetnek az előadóktól is, amely kérdéseket minden prezentáció után 5 percben fognak majd megválaszolni. Az előadások szüneteiben mintegy magazinműsor jelleggel hazai kiberbiztonsági szakértők beszélgetnek majd az elhangzottakról és aktuális kiberbiztonsági hírekről.

Az idei HACKTIVITY-n 20 ország 44 nemzetközileg elismert előadója fog többek között olyan aktuális IT-biztonsági témákról értekezni, mint az arcfelismerő rendszerek meghackelése, az 5G hálózatok biztonsági kihívásai, a modern adathalászat technikái, az Ethereum kriptovaluta okos szerződéseinek biztonsági kockázatai, a vezeték nélküli riasztórendszerek és okosotthonok sérülékenységei, de például szó lesz arról is, hogy érdemes-e olcsó kínai okostelefont vásárolni és ezzel segíteni a Kínai Népköztársaságot a személyes adatok gyűjtésében.

A prezentációkon túl több órás, átfogó workshop-ok is várják a látogatókat 7 különböző témában, így érdemes azoknak is jegyet váltani a rendezvényre, akik megismerkednének például a web security alapjaival, mélyebben beleásnák magukat a játék-hackelésbe, vagy Android alkalmazások biztonságáról  szeretnének komolyabb tudást szerezni. A workshopokról és az előadásokról a rendezvény honlapja nyújt bővebb tájékoztatást.

A szervezők továbbra is fontosnak tartják, hogy támogassák a kiberbiztonsági szakmát és a téma iránt érdeklődő közösséget. Ennek értelmében 2017-től kezdve minden évben több, mint 1 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni. A program összesen 50 darab jegyet bocsájt a partnerek rendelkezésére (20 jegy az oktatók részére, 30 diákjegy). A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet.

A HACKTIVITY nem csak a magas színvonalú előadások miatt jelentős esemény az IT-biztonság iránt érdeklődők számára, hanem azért is, mert a rendezvényen évről évre képviselteti magát a szakma krémje, ez pedig remek lehetőséget biztosít a jelenlévőknek kapcsolatépítésre, eszmecserére, de akár álláskeresésre is, 2020-ban online formában.

Jegyvásárlás és további információk a #HACKTIVITY2020-ról a https://hacktivity.com weboldalon.
 
  1. 3

    Közbeékelődéses támadásokat segíthet elő a Fortinet Forticlient legutóbb felfedezett sebezhetősége.

  2. 4

    A Thunderbird is megkapta a szeptemberi hibajavításait.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség