Office fájlokat rongál a Gogalocker zsaroló program

A Gogalocker zsaroló program elsősorban az Office fájlokban képes komoly károkat tenni.
 

A Gogalocker zsaroló program is azt az elvet követi, miszerint fájlok titkosítását követően váltságdíjat követel a felhasználótól. Ez a károkozó is egy kiterjesztéslista alapján dönti el, hogy mely fájlokat kell tönkre tennie. Azonban ez sok hasonló kártevő esetében megfigyelhető listákhoz képest jóval rövidebb. Elsősorban Office (Word, Excel, PowerPoint) alkalmazásokhoz tartozó állományok kiterjesztéseit tartalmazza, de azért például a PDF is szerepel rajta.
 
A zsaroló program a felhasználó számára megjelenített szöveges fájljában arról ad tájékoztatást, hogy az állományok erős titkosítással lettek kódolva, és a dekódoláshoz speciális alkalmazásra van szükség. Ennek beszerzéséhez pedig egy e-mail címre kell írni, amelyről aztán az az információ is megérkezik, hogy mennyi Bitcoint kell fizetni.
 
Természetesen ez esetben sem célszerű követni a támadók utasításait, és teljesíteni a követeléseiket.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A CoreFTP FTP és SFTP Server egy közepes veszélyességű sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Drupal fejlesztői egy biztonsági hibajavítást adtak ki.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1