Neves szoftverekkel hiteget a Fakeinstall trójai

A Fakeinstall jól ismert cégek, alkalmazások nevével él vissza, és próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy egy teljesen ártalmatlan programról van szó.
 
hirdetés
A Fakeinstall trójai azon kártékony programok közé tartozik, amelyek ismert alkalmazások, vagy éppen szoftverfejlesztő cégek nevét használja a terjedése során. A károkozó jelenlegi variánsa elsősorban az Apple és az Oracle ismertségét használja ki. A fertőzése során hamis Apple, valamint Oracle nevű mappákat hoz létre, amikbe bemásolja a saját állományait. Ezt követően gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítása után automatikusan be tudjon töltődni.
 
A kártékony program egy hátsó kaput nyit a számítógépeken, és további ártalmas kódokat, programokat tölt le különböző szerverekről.
 
A Fakeinstall a fertőzése előtt megkísérli kihasználni az Office két korábban feltárt (CVE-2017-11882, CVE-2018-0802) és a Microsoft által már javított sebezhetőségét. Ezért az ellene folytatott védekezésben a szoftverfrissítésekre is hangsúlyt kell helyezni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle Java SE megkapta negyedéves biztonsági hibajavításait.

  2. 4

    Az Oracle Database Server két sérülékenységtől szabadult meg.

  3. 4

    A MySQL összesen 31 hibajavítással gyarapodott.

 
Partnerhírek
Ilyen a jövő vírusa

Egyre gyakoribbak a fájlmentes, kizárólag a számítógép memóriájában működő kártevők.

A nyár toplistás kártevői

A Top10 listát ezúttal is a CoinMiner trójai vezeti. Ez egy olyan szkript, amely a felhasználó tudta és jóváhagyása nélkül képes a kriptovaluták bányászatára.

hirdetés
Közösség
1