Neves szoftverekkel hiteget a Fakeinstall trójai

A Fakeinstall jól ismert cégek, alkalmazások nevével él vissza, és próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy egy teljesen ártalmatlan programról van szó.
 

A Fakeinstall trójai azon kártékony programok közé tartozik, amelyek ismert alkalmazások, vagy éppen szoftverfejlesztő cégek nevét használja a terjedése során. A károkozó jelenlegi variánsa elsősorban az Apple és az Oracle ismertségét használja ki. A fertőzése során hamis Apple, valamint Oracle nevű mappákat hoz létre, amikbe bemásolja a saját állományait. Ezt követően gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítása után automatikusan be tudjon töltődni.
 
A kártékony program egy hátsó kaput nyit a számítógépeken, és további ártalmas kódokat, programokat tölt le különböző szerverekről.
 
A Fakeinstall a fertőzése előtt megkísérli kihasználni az Office két korábban feltárt (CVE-2017-11882, CVE-2018-0802) és a Microsoft által már javított sebezhetőségét. Ezért az ellene folytatott védekezésben a szoftverfrissítésekre is hangsúlyt kell helyezni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A MediaWiki négy biztonsági rés miatt kapott frissítést.

  2. 4

    A Microsoft JET Database Engine egy nulladik napi hiba miatt válhat kiszolgáltatottá.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1