Neves szoftverekkel hiteget a Fakeinstall trójai

A Fakeinstall jól ismert cégek, alkalmazások nevével él vissza, és próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy egy teljesen ártalmatlan programról van szó.
 
hirdetés
A Fakeinstall trójai azon kártékony programok közé tartozik, amelyek ismert alkalmazások, vagy éppen szoftverfejlesztő cégek nevét használja a terjedése során. A károkozó jelenlegi variánsa elsősorban az Apple és az Oracle ismertségét használja ki. A fertőzése során hamis Apple, valamint Oracle nevű mappákat hoz létre, amikbe bemásolja a saját állományait. Ezt követően gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítása után automatikusan be tudjon töltődni.
 
A kártékony program egy hátsó kaput nyit a számítógépeken, és további ártalmas kódokat, programokat tölt le különböző szerverekről.
 
A Fakeinstall a fertőzése előtt megkísérli kihasználni az Office két korábban feltárt (CVE-2017-11882, CVE-2018-0802) és a Microsoft által már javított sebezhetőségét. Ezért az ellene folytatott védekezésben a szoftverfrissítésekre is hangsúlyt kell helyezni.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Ghostscript egy veszélyes sebezhetőség miatt szorul frissítésre.

  2. 3

    A 7-Zip szoftver egy olyan hibát tartalmaz, amely biztonsági megkötések megkerülésére adhat lehetőséget.

  3. 3

    A VMware Horizon DaaS egy olyan sebezhetőséget tartalmaz, amely egy védelmi mechanizmus megkerülését segítheti elő.

 
Partnerhírek
​Térj át https-re, hogy ne veszíts látogatókat

Ki szeretné kényszeríteni a https kapcsolatot a Google Chrome, ezért idén július elsejétől minden, nem biztonságos kapcsolatot használó weboldalra történő látogatás előtt megjelenik egy jelzés: nem biztonságos weboldal.

​PUBG Ransomware – Játékkal szerezhetjük vissza kódolt adatainkat

Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egy órányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért.

hirdetés
Közösség
1