Neves szoftverekkel hiteget a Fakeinstall trójai

A Fakeinstall jól ismert cégek, alkalmazások nevével él vissza, és próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy egy teljesen ártalmatlan programról van szó.
 
hirdetés

A Fakeinstall trójai azon kártékony programok közé tartozik, amelyek ismert alkalmazások, vagy éppen szoftverfejlesztő cégek nevét használja a terjedése során. A károkozó jelenlegi variánsa elsősorban az Apple és az Oracle ismertségét használja ki. A fertőzése során hamis Apple, valamint Oracle nevű mappákat hoz létre, amikbe bemásolja a saját állományait. Ezt követően gondoskodik arról, hogy a Windows újraindítása után automatikusan be tudjon töltődni.
 
A kártékony program egy hátsó kaput nyit a számítógépeken, és további ártalmas kódokat, programokat tölt le különböző szerverekről.
 
A Fakeinstall a fertőzése előtt megkísérli kihasználni az Office két korábban feltárt (CVE-2017-11882, CVE-2018-0802) és a Microsoft által már javított sebezhetőségét. Ezért az ellene folytatott védekezésben a szoftverfrissítésekre is hangsúlyt kell helyezni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel legutóbb feltárt sebezhetőségére elérhetővé vált a megfelelő hibajavítás.

  2. 4

    Az Apache SpamAssassin két sebezhetőséget tartalmaz.

  3. 2

    A Trickbot trójai egy meglehetősen komplex felépítésű kémprogram, amely többféle módon képes értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 
Partnerhírek
​Pénzt ígért a webes Word dokumentum

Rafinált megoldást találtak a kiberbűnözők arra, hogy a felhasználókat rávegyék az Emotet trójai telepítésére

​Ötvenezer nyomtatót hackeltek meg egy YouTube sztár kedvéért

A YouTube elsőbbségért folyó virtuális harc nemrég rémisztő hackertámadásban öltött testet: az egyik kiberbűnöző 50 ezer nyomtatót használt arra, hogy kedvenc sztárjának szerezzen plusz feliratkozókat.

hirdetés
Közösség
1