Nemkívánatossá válik a VBScript az Internet Explorerben

A Microsoft az utolsó szögeket kezdte beverni a VBScript koporsójába. Már a régebbi Windows-okon is érkeznek a szigorítások.
 
hirdetés

A Microsoft 2017-ben az egyik közleményébe (KB4012494) jelezte, hogy elkezdi korlátozni a VBScripttel kapcsolatos lehetőségeket. Aztán hosszú hallgatás vagy inkább halogatás után a vállalat a múlt hónapban úgy határozott, hogy a Windows 10 alatt futtatott Internet Explorer 11 esetében alapértelmezetten letiltja a VBScript támogatást.
 
A Microsoft az elmúlt hetekben minden bizonnyal árgus szemekkel figyelte, hogy milyen visszhangokat vált ki a lépés, de úgy tűnik, hogy nem rázta meg a világot a döntés. Ezért a cég úgy határozott, hogy az augusztusi hibajavító kedden megjelenő frissítésekkel a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 alatt futtatott Internet Explorerben is letiltja a VBScript használatát.
 
Van még visszaút
 
A vállalat hangsúlyozta, hogy a VBScript tiltása egyelőre csak az alapértelmezett beállítások szintjén jelentkezik, ami egyben azt is jelenti, hogy visszakapcsolható lesz szükség esetén. Amennyiben egy weboldal, webes alkalmazás működéséhez nélkülözhetetlen a VBScript, akkor az újra engedélyezhető lesz a webböngésző biztonsági beállításaiból, a regisztrációs adatbázis szerkesztésével vagy csoportházirendek alkalmazásával. Azt azonban nem tudni, hogy ezek a lehetőségek meddig maradnak meg, mivel nagyon úgy fest, hogy a Microsoft most már tényleg elhatározta, hogy megválik a VBScripttől. Ezt pedig elsősorban biztonsági szempontokkal indokolja, mivel számos kártékony program él vissza a VBScript adta lehetőségekkel.
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1