Nemcsak magára gondol a Forbiks féreg

A Forbiks féreg nemcsak önmaga terjesztésére koncentrál, hanem egyéb károkozókkal is elhalmozza a számítógépeket.
 
hirdetés
A Forbiks féreg többféle terjedési csatornán keresztül képes veszélyeztetni a PC-ket. Így például cserélhető adathordozókon (többnyire pendrive-okon), hálózati megosztásokon is felbukkanhat. Amikor rákerül egy számítógépre, akkor azon létrehoz néhány állományt. Ezt követően feltérképezi az elérhető meghajtókat, amik gyökérkönyvtárába egy Manuel.doc nevű állományt másol fel.
 
A féreg VBScriptek segítségével végzi a feladatát. Ennek során csatlakozik egy távoli vezérlőszerverhez, amelyről további ártalmas programokat tölt le. Ezeket pedig fel is telepíti a számítógépre, amivel többszörös fertőzést tud előidézni.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A phpMyAdmin két sebezhetőséget tartalmaz.

  2. 3

    A Dropbox Android kompatibilis mobil alkalmazását két sérülékenység sújtja.

  3. 1

    A Danabot trójai túlzottan nagy érdeklődéssel figyeli a levelező- és FTP-szoftvereket, hogy aztán azokból hitelesítő adatokat kaparintson meg.

 
Partnerhírek
Foci-vb: hamis nyereményjátékok és mezek

Az ESET szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat.

​Virtuális asszisztens vagy beépített ügynök?

A reklámvideók szerint a virtuális asszisztensek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. De mint minden technológiai termék esetében, a biztonságra itt is figyelnünk kell.

hirdetés
Közösség
1