Nagyobb szabadságot adott Google a hitelesítésben

​A Google új beállítási lehetőségeket adott a G Suite adminisztrátorok kezébe annak érdekében, hogy a kétfaktoros azonosítás testre szabhatóbbá váljon.
 

Napjaink tömeges adatbiztonsági incidensei közepette a biztonsági cégek, szolgálatók nem győzik hangsúlyozni a kétfaktoros azonosítás jelentőségét. Szerencsére egyre többen élnek e biztonsági technológiák adta lehetőségekkel, sőt mind több üzemeltető fektet nagyobb hangsúlyt a különféle módszerek kellően alapos megválasztására is. Csakhogy a Google G Suite esetében eddig nem igazán volt lehetőség arra, hogy testre szabják, pontosabban beállíthassák az egyes módszereket. Márpedig igény lett volna rá, ezért a Google lépett.
 
„Az SMS- és hangalapú azonosítás kapcsán egyre több potenciális sebezhetőség merül fel, és ez mind több üzemeltetőt kezd aggasztani. Ezért azt kérték tőlünk, hogy több kontrollt adjunk a kétfaktoros azonosítás beállításához” - nyilatkozta a Google.
 
Itt a megoldás
 
A G Suite Admin konzolja ezentúl lehetőséget ad arra, hogy a kétfaktoros azonosítás esetében az SMS- és hang alapú módszerek kizárásra kerüljenek. Így marad a hardveres tokenek használati lehetősége, és ami sokkal kézenfekvőbb, valamely authenticator app okostelefonokon történő alkalmazása. Nem meglepő módon ehhez a Google a saját Authenticator szoftverét ajánlja.
 
A Google szerint az SMS-es és hang alapú hitelesítés kapcsán az jelenti a legfőbb kockázatot, hogy ilyenkor egy harmadik szolgáltató is bekerül a hitelesítési láncba, és a kommunikáció manipulálhatóvá válhat. Nem beszélve az SMS-eket szivárogtató kártékony mobil alkalmazásokról, vírusokról.
 
A G Suite beállítási lehetőségei között megtalálható egy időzítő is, amelynek konfigurálásával meghatározható, hogy mikortól érvényesüljenek a felhasználói fiókokon az új beállítások, így hagyható idő a felhasználók számára az áttérésre.
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1