Nagyobb szabadságot adott Google a hitelesítésben

​A Google új beállítási lehetőségeket adott a G Suite adminisztrátorok kezébe annak érdekében, hogy a kétfaktoros azonosítás testre szabhatóbbá váljon.
 
hirdetés

Napjaink tömeges adatbiztonsági incidensei közepette a biztonsági cégek, szolgálatók nem győzik hangsúlyozni a kétfaktoros azonosítás jelentőségét. Szerencsére egyre többen élnek e biztonsági technológiák adta lehetőségekkel, sőt mind több üzemeltető fektet nagyobb hangsúlyt a különféle módszerek kellően alapos megválasztására is. Csakhogy a Google G Suite esetében eddig nem igazán volt lehetőség arra, hogy testre szabják, pontosabban beállíthassák az egyes módszereket. Márpedig igény lett volna rá, ezért a Google lépett.
 
„Az SMS- és hangalapú azonosítás kapcsán egyre több potenciális sebezhetőség merül fel, és ez mind több üzemeltetőt kezd aggasztani. Ezért azt kérték tőlünk, hogy több kontrollt adjunk a kétfaktoros azonosítás beállításához” - nyilatkozta a Google.
 
Itt a megoldás
 
A G Suite Admin konzolja ezentúl lehetőséget ad arra, hogy a kétfaktoros azonosítás esetében az SMS- és hang alapú módszerek kizárásra kerüljenek. Így marad a hardveres tokenek használati lehetősége, és ami sokkal kézenfekvőbb, valamely authenticator app okostelefonokon történő alkalmazása. Nem meglepő módon ehhez a Google a saját Authenticator szoftverét ajánlja.
 
A Google szerint az SMS-es és hang alapú hitelesítés kapcsán az jelenti a legfőbb kockázatot, hogy ilyenkor egy harmadik szolgáltató is bekerül a hitelesítési láncba, és a kommunikáció manipulálhatóvá válhat. Nem beszélve az SMS-eket szivárogtató kártékony mobil alkalmazásokról, vírusokról.
 
A G Suite beállítási lehetőségei között megtalálható egy időzítő is, amelynek konfigurálásával meghatározható, hogy mikortól érvényesüljenek a felhasználói fiókokon az új beállítások, így hagyható idő a felhasználók számára az áttérésre.
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1