Nagy a barátság a Kaspersky és az INTERPOL között

​A Kaspersky újabb öt évre szóló megállapodást kötött az Interpollal.
 

Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója és Tim Morris, az INTERPOL egyik vezetője július 3-án együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a Kaspersky emberi erőforrást, képzést, valamint kiberbűnözési tevékenységekkel kapcsolatos fenyegetéselemzési adatokat nyújt az INTERPOL részére. A megállapodás aláírására a Szingapúrban tartott INTERPOL World 2019 rendezvényen került sor.
 
Az együttműködés megerősíti a két szervezet között eddig is fennálló kapcsolatot. A Kaspersky azt is vállalta, hogy tájékoztatást ad a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos kutatásairól, és rendelkezésre bocsátja a szükséges eszközöket a digitális kriminalisztikai tevékenységek támogatásához, valamint a kibertámadások megelőzése érdekében folytatott tevékenységekhez.
 
"A kifinomult módszereket alkalmazó támadók számának növekedésével a teljes rendszerre kiterjedő együttműködés és a szakismeretek megosztása még soha nem volt ilyen fontos. Nagyon örülünk az Interpollal fennálló partneri együttműködés folytatásának" - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky vezérigazgatója.
 
Nem ez az egyetlen együttműködés
 
A Kaspersky rendszeresen részt vesz a globális biztonsági közösséggel, nemzetközi szervezetekkel, bűnüldöző szervekkel és CERT-ekkel közös műveletekben, valamint kiberfenyegetések feltárását célzó vizsgálatokban.
Vélemények
 
  1. 3

    A Vivotek firmware frissítést adott ki egyes IP-kameráihoz.

  2. 3

    A Dell EMC RSA Archer két sérülékenységtől vált meg a legújabb frissítéseinek köszönhetően.

  3. 1

    A Priwidd trójai egy hátsó kaput létesít a fertőzött számítógépeken, és egy webszerverről fogadja a támadók utasításait.

 
Partnerhírek
A mobilbiztonság helyzete 2019 első félévében

Az ESET átfogó áttekintést készített arról, hogyan alakult a mobilbiztonsági helyzete a 2019-es esztendő első félévében.

Amikor a mentést titkosítja a zsarolóvírus

Egy biztonsági mentésekkel foglalkozó felhős vállalat szervereit érte sikeres zsarolóvírusos támadás.

hirdetés
Közösség
1